- Reklama -

10 týmů NHL ve špičkové formě: Která milá překvapení je táhnou vzhůru?

- Reklama -

Máme za sebou tři týdny nového ročníku NHL, po nichž se rýsují ti silní a ti, kteří budou v následujících měsících hrát pravděpodobně druhé housle.
U deseti celků s aktuálně nejlepší výkonností jsme vybrali jeden nečekaně pozitivní aspekt, díky kterému se jim daří porážet soupeře.



1. Boston Bruins (8-1-2)

Tuukka Rask má za sebou vydařený start. Finský gólman odchytal šest utkání s bilancí 5-0-1, pustil v průměru jen 1,48 branky na zápas a zaznamenal úspěšnost 95,2 procenta. Bruins tak mají v bráně muže, jenž přežil loňské dlouhé tažení play-off bez úhon.

2. Colorado Avalanche (8-2-1)

Pierre-Édouard Bellemare se v Avalanche našel. Francouzský forvard má nyní na svém kontě už tři branky a tři asistence, na což potřeboval v minulém ročníku polovinu sezóny.

- Reklama -

3. Buffalo Sabres (9-2-2)

Mnoho z nás zapomíná, že Rasmus Dahlin je v 19 letech stále teenager. První volba draftu 2018 udělala další krok vpřed a vypadá to, že se bude i nadále zlepšovat. Jeho 10 bodů ve 12 zápasech jej řadí do TOP desítky zadáků.



4. Washington Capitals (8-2-3)

John Carlson si musel během offseason dávkovat hopsinkovou šťávu. S 21 body je nejlepším obráncem v soutěži a jeho jméno se zkraje ročníku objevuje mezi kandidáty na Art Ross, Hart i Norris Trophy. Kariérní maximum z minulé sezóny (70 bodů) se aktuálně otřásá v základech.

5. Edmonton Oilers (8-3-1)

James Neal naskočil v minulém ročníku za Flames do 63 zápasů, v nichž vsítil sedm branek. S Oilers má aktuálně po 12 vystoupeních deset gólů. Zkušený křídelník skóroval před dvěma lety v dresu Golden Knights 25krát a nyní to vypadá, že má na to opět dosáhnout těchto čísel.

6. New York Islanders (8-3-0)

Poté, co podepsal v létě šestiletý kontrakt na 36 miliónů, centr Brock Nelson zatím nezklamal. Se čtyřmi přesnými zásahy a šesti asistencemi po 11 kláních dokazuje, že je takovéto smlouvy hoden.
Fanda NHL

7. Carolina Hurricanes (7-3-1)

Hurricanes mají více zadáků, než kolik potřebují, Dougie Hamilton z nich ale stále vyčnívá. S šesti brankami, stejným počtem asistencí a brilantní defenzivní hrou má na to být jedním z elitních obránců NHL.

8. Nashville Predators (7-3-1)

Nashvillská přesilovka skončila loni na 30. místě. S Romanem Josim a Ryanem Ellisem však začala účinkovat a s úspěšností 22 % patří Preds devátá příčka.

9. Arizona Coyotes (7-3-1)

Coyotes rozvířili stojaté vody offseason ziskem Phila Kessela a navzdory jeho pomalejšímu startu dokáží porážet soupeře. I se slabší produktivitou (dva góly v deseti zápasech) plní veterán v týmu svou práci.

10. Vancouver Canucks (7-3-1)

Jim Benning provedl v létě odvážný trejd, když se zbavil několika prémiových draftových voleb ve prospěch J. T. Millera. A tah mu zatím vychází. 26letý Američan vede s 13 body týmové bodování.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -