- Reklama -

100 miliónů na 8 let. McDavid Oilers neždímal, chce kolem sebe silný tým

- Reklama -

Za dvanáct let éry platových stropů dokázalo sedm generálních manažerů dovést svůj tým ke Stanley Cupu. Stále těžší úlohu zvládl s Bostonem také Peter Chiarelli, nynější stavitel Edmontonu Oilers. Právě tento člověk dohodl s hvězdným Connorem McDavidem na pokračování spolupráce o dalších osm let, Olejáře to bude stát 100 miliónů dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Znamená to roční průměrný příjem 12,5 miliónu, tedy o trochu méně, než se v posledních týdnech spekulovalo. McDavid má před sebou poslední rok omezeného nováčkovského kontraktu, pak vstoupí v platnost nová mega smlouva. Pokud klub investuje takové peníze, bude za to něco chtít. Cílem je vyhrát Stanley Cup.
„Možná to vypadá jako jeden z největších kontraktů v historii NHL, nicméně mohu vás ujistit, že mohl být velmi snadno kratší a vyšší,“ řekl Chiarelli. „Postavit tým schopný vyhrát Stanley Cup bylo základem probíhajících diskusí.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Vypadá to opravdu jako oboustranně výhodná smlouva. McDavid má slíbeny obrovské peníze, klub si na oplátku zavázal nejlepšího hokejistu uplynulé sezóny na maximálně možných osm let. Tou nepříjemnější stránkou věci je, že na dvacetiletého hokejistu obrovsky naroste tlak.
„Ano, ten už tu je,“ řekl McDavid. „Jen mě to pohání pracovat tvrději a snažit se o další zlepšování. Ty peníze si chcete zasloužit. Nechcete být někým, kdo podepíše takovou smlouvu a odpadne. Tak to se mnou určitě nebude. Jen mě to víc požene.“

Právě proto udělali Oilers McDavida kapitánem. Má za sebou teprve 127 odehraných zápasů. 13 v play off. V klubu mu přesto věří.
„Celý dialog byl hlavně o tom, jak se bude tým vyvíjet a jak do něj Connor zapadne,“ odkryl Chiarelli. „Nechci odhalovat konkrétní čísla, ale bavili jsme se prostě o hráčích, kteří jsou momentálně v lize královsky placeni a o tom, v jakých stádiích kariéry se nachází. Obvykle podepisovali podobné smlouvy později. Byl to velmi zajímavý proces, odlišný od všech podobných jednání. S konečným číslem byly nakonec obě strany spokojeny.“
„Je šílené na to jen pomyslet, že mi někdo zaplatí 100 miliónů za to, co dělám dennodenně,“ řekl skromně McDavid. „Opravdu šílené.“
Mladý hokejista nechal na stole nějaké peníze hlavně proto, aby Oilers dokázali postavit konkurenceschopný tým. Aby zbylo na další hráče. „Víte co, máme jen jednu kariéru. Musíte se postarat o sebe a o rodinu, ale současně chcete vyhrávat,“ řekl kapitán Oilers.
Sidney Crosby se prý chová v Pittsburghu stejně. Penguins ho královsky platí, jejich lídr ale chtěl mít vždycky jistotu, že má jeho klub nadále dost peněz na Malkina, Kessela, Letanga a dobrou brankářskou jedničku. Chiarelli, jenž postavil v roce 2011 vítězný tým kolem Cháry, Lucice nebo Bergerona, věří, že Olejářům zbude dost prostředků na to, aby kolem svého lídra postavili silný tým, schopný dojít až na vrchol.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -