- Reklama -

15 možných jmen pro klub NHL v Seattlu

- Reklama -

„V příštích měsících by NHL měla oznámit, že přijme Seattle mezi své členy,“ napsal tento týden deník Seattle Times.
Zpráva se šířila mezi hokejovými fanoušky v zámoří jako lavina. O Seattlu (stát Washington) se jako o novém hostitelském městě nejslavnější hokejové ligy mluví již mnoho let, takhle blízko k získání franšízy NHL ale město na severozápadě USA ještě nikdy nebylo.
Komisionář soutěže Gary Bettman jen pár dní na to potvrdil, že Rada guvernérů na svém setkání odsouhlasila doporučení, aby Seattle podal přihlášku pro vstup do slavné ligy, kterou se bude následně zabývat a zvažovat ji.
Americký server thescore.com tato informace zaujala natolik, že přinesl přehled 15 jmen, o kterých se za oceánem otevřeně spekuluje jako o pojmenování pro nový klub NHL.
Pro přehlednost jsou seřazeny abecedně.
Který z nich se vám líbí nejvíce? Hlasujte v anketě na konci příspěvku.
Bonanzas: Bonanza Peak je pátým nejvyšším vrcholem ve Washingtonu. S ohledem na význam slova a pověstí Seattlu jako bohatého a úspěšného města se jeví toto spojení jako logické.
Cascades: Kaskádové pohoří je nejvyšším horským pásmem ve Washingtonu a jedním z nejdelších v USA. Sahá od kanadské Britské Kolumbie na severu až po americkou Kalifornii na jihu.
Chickadees: Pojmenování po druzích z ptačí říše by nebylo v NHL ničím novým. Chickadee je v češtině sýkorka.
Cougars: Ani šelmy nejsou v lize raritou. Po Predátorech, Panterech či Medvědech by přibyly do party pumy.
Eagles: Další pojmenování beroucí si inspiraci v ptactvu. Orlové jsou v Seattlu a okolí běžným druhem.
Evergreens: Jedna z přezdívek Seattlu je Emeraldové město a to díky stálezeleným lesům (v angličtině evergreen) v oblasti.
Glaciers: Glacier Peak je čtvrtou nejvyšší horou ve Washingtonu.
Metropolitans: Tento název odkazuje na bývalý hokejový celek v Seattlu, který získal v roce 1917 Stanley Cup. Tým však nehrál v NHL.
Mountaineers: Jak už je patrné z řádků výše, Seattle je znám i pro své horské scenérie. Proč tedy nepojmenovat hokejový tým rovnou jako „Horolezci“?
Mountain Lions: Horský lev je jen dalším pojmenováním pro pumu, zní ale působivě.
Rainiers: Hora Rainier je nejvyšším vrcholem ve Washingtonu. Název taktéž odkazuje na déšť, který je jedním z typických znaků Seattlu.
Salmon: Další inspirace v říší zvířat. Losos je ve městě oblíbeným pokrmem.
Sandpipers: V angličtině dobře znějící název nemá v češtině pro hokej příliš vhodný protipól – sandpiper je sluka.
Sea Otters: Mořské vydry jsou šelmy žijící na severopacifickém pobřeží a jsou velmi inteligentními živočichy. A chytrosti není v hokeji nikdy málo.
Space Needles: Věž Space Needle je nejikoničtější stavbou v Seattlu a pravděpodobně první věcí, která se po vyslovení jména města lidem vybaví.


Titulní foto: Howard Ignatius / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -