- Reklama -

2+2 góly. Pastrňák si říká o stálé místo v sestavě Bruins

- Reklama -

V tomhle ročníku je nejmladším hráčem NHL i nižší AHL, devatenácté narozeniny oslaví až v květnu. Bostonské vedení ale bude muset velice brzy rozhodnout, zda Davidu Pastrňákovi umožní pokračovat u elitního týmu nebo ho pro zbytek sezóny vrátí na farmu. Český útočník zatím přednáší veškeré možné argumenty na podporu první varianty.
Od chvíle, kdy ho po návratu z juniorského MS trenéři zařadili do sestavy, neprohráli Bruins jediné utkání (byly tři). Co na tom, řeknete si, to přece není jenom jeho zásluha. Jenže Pastrňák k tomu pomohl čtyřmi brankami. V sobotu se trefil dvakrát do sítě Philadelphie a Medvědi vyhráli 3:1, včera svůj výkon zopakoval proti Tampě a výsledek byl 4:3. Pastrňákovy góly byly v obou případech vítězné.
„Všichni vidíme, co dokáže. Myslím, že za půl roku v Providence udělal neuvěřitelný pokrok,“ těší bostonského kouče Claudea Juliena. „Je úžasné, když máte v mužstvu hráče s neuvěřitelnou rychlostí a neskutečně šikovnýma rukama. Je to mladíček, ale může toho hodně nabídnout. Možná přijdou večery, kdy nic nepředvede a bude vypadat unaveně, ale je úžasné ho sledovat v zápasech, jako byl ten dnešní. Byl rozdílovým faktorem.“

Medvědi s Lightning dvakrát prohrávali o gól. V úvodním dějství to změnil Brad Marchand, ve druhé třetině Pastrňák. Ve 36. minutě prosvištěl od levého mantinelu, roztáhl brankáře Blesků Bena Bishopa a přestože byl faulován, přesně zakončil (video: góly Davida Pastrňáka).
„Zaměřil jsem se trochu na Lucice a najednou tam byl tenhle rychlý kluk. Než jsem se pokusil zakročit, bylo pozdě,“ uznal protivníkovy kvality Bishop.
„Byl to ohromný gól,“ dodává Pastrňákův centr David Krejčí. Zkušenější z českých krajánků brzy na to připravil šanci pro Milana Lucice a hned po návratu z kabin si připsal další asistenci. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se odražený puk nakonec opět dostal u levé tyče k Pastrňákovi, ten obkroužil bránu a zasunul z druhé strany. Tampa v 55. minutě už jen korigovala na 3:4.
„Mám výborné spoluhráče. Snažím se dělat to nejlepší pro ně i pro tým,“ odmítá chválu havířovský rodák.
Včerejším utkáním upravil David Pastrňák počet svých startů v NHL na osm, kromě čtyř branek si v nich připsal ještě asistenci. Pokud se ho Bruins rozhodnou ponechat v týmu ještě pro další dva zápasy, vstoupí v platnost jeho nováčkovská smlouva.
V opačném případě se může pokusit vrátit do čela statistik zelenáčů AHL. Ačkoliv odehrál o víc jak deset utkání méně než jeho největší konkurenti, ze třetího místa ztrácí na vedoucího Charlese Hudona z Hamiltonu pouze sedm bodů. V Bostonu by ale byli hloupí, kdyby nevyužili aktuální Pastrňákovy formy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -