- Reklama -

25/60. Hudler přepsal osobní rekordy

- Reklama -

Od počátku března se ofenzivní stroj jménem Jiří Hudler nezastavil. Čtyřikrát po sobě zaznamenal útočník Calgary po dvou bodech, ve středu proti Anaheimu sice jen jeden, ale vše si vynahradil o dva dny později v utkání s Torontem. Na dvě branky nahrál, jednu vstřelil sám.
Pětadvacátým gólem v sezóně si olomoucký rodák vyrovnal osobní maximum, kterého dosáhl před třemi lety, než opustil Detroit. Od svého bodového rekordu se včerejším výkonem odpoutal. Se 60 body mu v ligových statistikách patří osmnáctá příčka.
Co je pro trenéra Plamenů Boba Hartleyho ještě povzbudivější, vedle českého veterána rostou i jeho mladí kolegové z útoku. Trojice Johnny Gaudreau – Sean Monahaen – Hudler v posledních šesti zápasech zaznamenala 16 branek a 14 asistencí. A to se projevuje i na postavení kanadského týmu v tabulce, v Pacifické divizi už mu patří druhé místo.
„Je úžasné, jak si tihle tři rozumějí. Jiří to vede a kluci ho následují. Jsou neuvěřitelní. Je zábava je trénovat a zábava je sledovat,“ těší Hartleyho. „Výborně se pohybují po ledě, jsou tvořiví a navíc zodpovědní při hře dozadu.“
Páteční derby s Maple Leafs ukázalo mnohé z předností elitní formace Flames. V 6. minutě orazítkoval Hudler po Monahanově přihrávce tyč, Gaudreau se dostal k odraženému puku a poslal ho do sítě. V 15. minutě Monahan bez obvyklých parťáků ujel v oslabení a zvyšoval na 4:1. Po návratu z kabin už měl své tradiční kolegy k dispozici a bylo se na co koukat. V polovině zápasu při přesilovce tečoval Hudler Widemanovu střelu, Gaudreau si připsal druhou asistenci.
„Hudler je tvůrce hry, Johnny má rychlost a také umí něco vymyslet,“ hodnotí spoluhráče Monahan. „Hodně spolu diskutujeme a rozebíráme hru.“
Flames i bez zraněného kapitána Marka Giordana vyhrálo pět z posledních sedmi utkání, ale nemůže si dovolit usnout na vavřínech.
„Každý zápas je klíčový. Když se podíváte na závod o play off, potřebujeme každý bod. Naštěstí se nám teď všem v ofenzívě daří,“ pochvaluje si Gaudreau.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -