- Reklama -

37, Halákovo číslo pro dnešní den

- Reklama -

Předvedl třicet sedm zákroků a po sedmatřicáté udržel čisté konto. Excelentní výkon Jaroslava Haláka při úterní návštěvě Ostrovanů v Columbusu přinesl newyorskému celku čtvrté vítězství v řadě, Blue Jackets naopak v novém ročníku už posedmé zůstali bez bodu. Takhle kriticky vstoupilo v ligové historii do sezóny zatím pouze sedm týmů, naposledy Chicago před osmnácti lety.
„Přísahám, že snaha nám nechybí. A stoprocentně to není o trenérech, ti nemůžou hrát za nás,“ snaží se odvrátit hrozbu vyhazovu od Todda Richardse a jeho spolupracovníků obránce Jack Johnson. „Prožíváme těžké časy a musíme držet pospolu.“
Ale pojďme zpět k Halákovi, protože tohle má být oslavný článek. Slovenský gólman kvůli zranění v horní části těla vynechal prakticky celou přípravu a první čtyři starty sezóny, mezi tyče se postavil až v sobotním duelu se San Jose. Tehdy sice třikrát inkasoval, ale na opačné straně kluziště se červené světlo rozsvěcelo dvakrát častěji.
„Bylo trochu zvláštní být znovu na ledě, protože jsem přišel skoro o celý kemp. Jsem rád, že jsem zpátky a mám první utkání za sebou. Chvílemi to ještě nebylo ono, ale výhru beru,“ připouštěl bratislavský rodák po letošní premiéře.
Včera už mohl trenér Jack Capuano děkovat svému svěřenci bez špetky pochybností. „Řeknu vám, že tohle nebyl zápas na 4:0. Jaro dnes zachytal velice dobře.“
Modrokabátníci dostali k dispozici šest přesilových her, Halák měl i trochu štěstí. Když byl při Jennerově dorážce překonán, uklidil kotouč z nebezpečného prostoru Thomas Hickey. Na začátku třetí třetiny stihl slovenský gólman včas sáhnout za sebe lapačkou při Dubinskyho střele.
„Kluci mi hodně pomohli, zvláště při oslabeních,“ říká Halák. „Pro Blue Jackets to musí být těžké, na začátku sezóny si nikdo nepředstavoval, že by mohli patřit k nejhorším týmům. Podívejte se na ta jména v sestavě. Jsou to dobří hokejisté, ale zatím jim to nesedlo dohromady.“
Ani Ostrované neměli kdovíjaký vstup do sezóny, částečnou omluvou ale může být fakt, že začínali dvojbojem s obhájci titulu z Chicaga. Po úvodních dvou porážkách (jedna byla v prodloužení) jsou ale už stoprocentní a s Halákovým návratem do sestavy je naděje, že si bilanci příliš nepokazí ani v příštích utkáních.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -