- Reklama -

Johnny Gaudreau našel vnitřní klid a vládne produktivitě Flames

- Reklama -

Útočník Calgary Flames Johnny Gaudreau zažívá povedený start do nové sezóny.
V pobíhajícím ročníku má na kontě už 12 bodů (2+10) z 10 odehraných utkání. Na čtyřiadvacetiletém útočníkovi se bodová produktivita projevuje také psychickou pohodou.
„Samozřejmě. Všichni tihle ofenzivní kluci, když udělají nějaké body, se cítí lépe,“ říká trenér Glen Gulutzan. „Stačí jen když se dostanou do několika dobrých šancí a hned se to na nich projeví,“ dodává.
„Nemyslím si, že je to pouze o tom, zda získáváte body. Raději bych neměl žádný bod, ale hrál dobře v ofenzivě a hlavně dobře bránil,“ říká samotný Gaudreau.
Ve středu proti St. Louis vyšel bodově naprázdno a mimo to neproměnil slibný únik, do kterého se dostal po přihrávce od kapitána Mika Giordana. Gaudreau se snažil překonat Jakea Allena mezi betony, ten ale puk za svá záda nepustil.
Gaudreau zatím stále vede klubové bodování, ale také má na svém kontě osm ztrát kotouče a v tabulce +/- mu svítí číslo -1.
Calgary má zatím neutrální bilanci pěti vítězsví a pěti porážek. Zejména v posledních zápasech nebyly v ideální formě zejména přesilovkové formace.
„Samozřejmě bychom jako tým chtěli být v lepší pozici,“ říká Gaudreau. „Myslím, že mohu trochu více odvádět v obranné třetině a středním pásmu a být chytřejší na puku,“ dodává kanadský útočník.
„Mě se zdá opravdu rychlý. Vypadá opravdu rychle a výbušně v tuhle chvíly. To je pro náš tým dobré, protože potřebujeme, aby byl se svojí hrou spokojený a tvořil ofenzívu. Přesně takový je od záčátku sezóny,“ nechal se slyšet trenér Gulutzan.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -