- Reklama -

90 dnů v báni. Vojnov si vyslechl rozsudek

- Reklama -

Prakticky celou sezónu strávil obránce Králů Vjačeslav Vojnov čekáním na soudní řízení ohledně svého počínání z loňského října, kdy byl zadržen pro podezření z domácího násilí. Déle už záležitost protahovat nehodlá. Když si dnes vyslechl verdikt vyměřující mu tři měsíce za mřížemi, vzdal se možnosti odvolání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K nástupu trestu se musí hlásit nejpozději 14. června, určitě tedy přijde o přípravný kemp Králů a začátek příští sezóny. Ruský hokejista navíc bude po tři roky v podmínce a pokud by se v této době znovu provinil, ve vězení odsedí celý rok. Rozsudek hovoří také o pokutě 700 dolarů, osmi hodinách veřejně prospěšných prací a docházení na semináře o prevenci proti domácímu násilí.
Vojnov byl původně obžalován i z těžkého ublížení na zdraví, které měl způsobit své manželce Martě, ta ale později odmítla vypovídat. Vedení NHL na incident ihned zareagovalo tím, že hráči pozastavilo činnost. Jeho příjem se přesto zpočátku započítával Kings do platového stropu, teprve později rozhodla liga o úlevě vůči klubu. V březnu suspendovali hokejistu i sami Králové poté, co si Vojnov poranil achilovku a musel na operaci.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -