- Reklama -

999 bodů. Crosby má na dosah magickou tisícovku

- Reklama -

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby se díky asistenci v zápase proti Vancouveru, které jeho mužstvo porazilo 4:0, přiblížil na dosah 1000. bodu. K němu mu schází jediný gól či nahrávka. Crosby v předchozích dvou zápasech vyšel bodově naprázdno.
„Ačkoli Sidova lajna v posledních utkáních neskórovala, vytvořila si spoustu šancí. Puk jim v brance chvíli neskončil, ale moc se nám tenhle útok líbí, včetně toho, jakou produkuje ofenzivu,“ pochvaluje si trenér Penguins Mike Sullivan.
Do sestavy Tučňáků se poprvé od 24. ledna vrátil Jevgenij Malkin, který ihned skóroval a navrch přidal asistenci. „Je to pro nás dobrá výhra. Cítím se v pořádku, užívám si, že zase hraju. První utkání je vždycky těžké. Skoro jsem cítil, že umřu, ale po chvilce to bylo mnohem lepší. Bruslíte trošku víc. Doufám, že v dalším mači se vrátí i trocha sebevědomí,“ říká ruský útočník.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Sledujete ho, jak hraje. Jde o výjimečného hokejistu. Proto patří k top hráčům v NHL,“ pěje slova obdivu na Malkinovu adresu jeho spoluhráč Phil Kessel.
Pittsburgh se kromě tradičních hvězd může spolehnout i na výkony dvaadvacetiletého gólmana Matta Murrayho, jenž si díky 29 úspěšným zásahům připsal třetí nulu v sezoně. Jeden ze stěžejních článků vítězného tažení Pens za Stanley Cupem v minulé sezoně propustil za svá záda dvě a méně branek ve čtyřech ze svých posledních pěti startů.
„Podle mě máme velmi pevnou defenzivu. Myslím si, že když hrajeme tak, jak máme, a moc netlačíme na ofenzivu, je těžké proti nám hrát. Nedáváme soupeřům šanci. Přesně to jsme udělali i dnes večer,“ vysvětluje povedené výkony Pittsburghu Murray. Tučňáci se drží na druhém místě Východní konference, na vedoucí Washington ztrácejí sedm bodů.
Crosbyho 999. bod v kariéře

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -