- Reklama -

Novinky u Hurricanes: Hamiltona limitovalo zranění, Darling na odchodu?

- Reklama -

Fanshop týmuCarolinu Hurricanes zastavili v konferenčním finále Boston Bruins. Pro tým z Raleigh se jedná o mimořádný úspěch, deset let čekali na play-off a v něm si hned v prvním kole odklidili z cesty úřadující šampiony z Washingtonu. Nyní zbývá uzavřít účet za letošní sezonou a přesunout své zraky k té příští.
Obránce Dougie Hamilton přišel před letošním ročníkem do Caroliny z Calgary. Dlouhou dobu jako kdyby se nemohl najít. Forma stagnovala a mnozí jej považovali za jednu z nejhorších akvizicí roku. Začátkem nového kalendářního roku se ale začal zvedat, ukazoval svůj ofenzivní talent a nakonec nastřílel velmi slušných 18 branek, což byl druhý nejlepší výsledek mezi beky. Za prvním Morganem Riellym z Toronta zaostal o pouhé dva góly.
Přesto ale pětadvacetiletý zadák poprvé za poslední čtyři roky nepřekonal metu 40 bodů v základní části a v play-off byl opět kritizován kvůli svým výkonům. Podle Michaela Smithe, jenž píše pro oficiální stránky Hurikánů, jeho propady formy souvisely se zraněním, které Hamilton utrpěl už 3. listopadu v zápase s Vegas.
Odražená střela zlomila mladému hokejistovi Hurricanes malíček na pravé ruce. Byť nevynechal jediný zápas a nastoupil do plné porce 82 utkání, Smith ve svém tweetu ukázal, jak zranění negativně ovlivnilo jeho hru. Na snímku je vidět, že Hamilton musel přizpůsobit úchop své hole. Zranění jej negativně ovlivňovalo po celý zbytek sezony.


 Co čeká Darlinga?
Scott Darling dostal před sezonou velkého konkurenta v podobě Petra Mrázka, který byl stejně jako on rozhodnutý dokázat, že se s ním stále musí počítat. Třicetiletý Američan ale už po osmi nevydařených zápasech putoval na farmu k Charlotte Checkers. Brankoviště prvního týmu opanovali Mrázek s Curtisem McElhinneym, veteránem, který se připojil k Hurricanes v průběhu ročníku. Nová dvojice se dělila o zápasovou zátěž a nakonec dokázala dotáhnout svoje mužstvo až do semifinále Stanley Cupu.


Podle Davida Pagnotty z The Fourth Period už vedení Caroliny Darlingovi sdělilo, že jej v létě vykoupí z jeho smlouvy. Někdejší vítěz Stanley Cupu s Chicagem nastoupil za dva roky v Karolíně  do pouhých 51 zápasů. V únoru navíc požádal o osobní volno, aby vyřešil své psychické problémy. Darling dříve bojoval se závislostí na alkoholu.
Carolina se v letním období zbaví jeho kontraktu, který ročně uzobává z platového stropu 4,15 milionů dolarů. Původně měl platit ještě po dvě následující ročníky. Využijí tyto ušetřené prostředky pro nabídku Mrázkovi s McElhinneym?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -