- Reklama -

A vítězi Stanley Cupu jsou… Anaheim Ducks

- Reklama -

Stala se z toho už tradice. Každý rok na podzim nažhaví pánové ze společnosti EA Sports herní konzole a nechají na svých simulátorech proběhnout celou příští sezónu, pěkně zápas po zápasu. Z výsledků potom stejně jako v reálu sestaví tabulky, na jejichž základě následně odehrají také play off. Vyhlášením nových šampionů to nekončí, věrohodnost simulace dokresluje zveřejnění držitelů všech individuálních trofejí.
Jak tedy dopadla sezóna 2015-16 ve virtuálním světě NHL 16? Z vítězství v Metropolitní divizi se díky rovné stovce bodů radovali NY Rangers , ale v souboji o konferenční titul je ještě o bod předstihla Tampa Bay z Atlantické divize. V porovnání s týmy ze západu to ale bylo pořád ještě málo, Centrální divizi ovládl Nashville se 108 body a Prezidentova trofej putovala do Anaheimu, který získal 112 bodů.
Ducks potvrdili svoji dominanci také v play off a přes St. Louis, Calgary a Minnesotu postoupili až do finále, v němž v sedmi zápasech zdolali Montreal. Bleskům naopak už na počátku vyřazovacích bojů došel dech a podlehli v prvním kole Ostrovanům. Ti následně skončili na štítu Habs.
Pro dva nejsledovanější mladíky skončila sezóna už v půlce dubna. Buffalu s Jackem Eichelem chyběly k postupu dva body, Edmonton s Connorem McDavidem skončil čtyři body pod čarou. Jednička letošního draftu si spravila chuť alespoň ziskem Calderovy trofeje.
Za nejlepšího hráče základní části označili novináři i hokejisté shodně pittsburghského kapitána Sidneyho Crosbyho, jenž ovládl ligové statistiky. Nejlepším střelcem byl už popáté v kariéře Alexandr Ovečkin. Montrealský Carey Price obhájil alespoň Vezinovu trofej, za nejlepšího obránce zvolili Shea Webera z Nashvillu. Anže Kopitar z Los Angeles si došel při galavečeru pro dvě ocenění – Selke Trophy a Lady Byng Trophy.
Mimochodem, loni EA Sports přisoudili titul LA Kings, o rok dříve Bluesmanům. Ti z vás, kteří Kačerům nefandí, tedy můžou usínat v klidu.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -