- Reklama -

A zase Maroon! Poctivý dříč po roce opět slaví Stanley Cup

- Reklama -

Fanshop týmuDůrazný útočník Lightning Patrick Maroon si po roce znovu zopakuje oslavy zisku Stanley Cupu. Stal se teprve třetím hráčem v éře tzv. rozšířené NHL, kterému se povedlo získat Stanley Cup dvakrát po sobě a to v dresu jiného týmu.
Byl to jeden z nejdojemnějších příběhů loňského play-off. Patrick Maroon, poctivý důrazný útočník si před sezonou plácl se St. Louis Blues. Týmem z města, ze kterého pocházel. Výrazně slevil na svých platových požadavcích, jelikož chtěl, aby ho viděl hrát jeho syn.
Maroon pak rozhodl ve druhém prodloužení proti Stars sedmý zápas série druhého kola play-off a byl naměkko. Na konci ročníku tak i díky tomuto jeho příspěvku odšpuntovali Blues vítězné šampaňské.
Po skončení ročního kontraktu se Maroon opět ocitl na volném trhu. Na přeplněné soupisce Bluesmanů už pro něj nebylo místo. Víc než stokilový forvard opět slevil ze svých požadavků a podepsal další roční smlouvu, tentokrát za 900 tisíc dolarů na Floridě.
A opět trefil jackpot. I díky jeho šesti bodům může nyní nosit druhý prsten pro vítěze Stanley Cupu. Povedlo se mu to jako třetímu hráči od roku 1967. Prvním se stal Claude Lemieux (1995 s New Jersey, 1996 Colorado), druhým Cory Stilman (2004 Tampa, 2006 Carolina – v roce 2005 se kvůli výluce Stanley Cup neuděloval).



„Je to neskutečná věc, ocitnout se v takové kategorii. Nedokážu uvěřit, že jsem zase v pozici vítěze. Neskutečný úspěch pro mě a mé spoluhráče,“ soukal ze sebe šťastný Maroon.
„Oba roky byly emočně vypjaté. St. Louis bylo loni o něčem jiném, když jsme se vyhrabali z posledního místa až k Poháru. Tenhle rok byl zase těžký kvůli přerušení soutěže a následné bublině, ve které jsme museli být. Dva naprosto odlišné scénáře a dvě neskutečné party, bez kterých bych to nikdy nedokázal,“ srovnal oba zážitky dvaatřicetiletý rodák ze St. Louis.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -