- Reklama -

Adam Oates pomáhal hvězdám Minnesoty vylepšit hru v přesilovkách

- Reklama -

V předchozí sezóně patřili hokejisté Minnesoty při hře v početní převaze mezi nejhorší týmy National Hockey League. Jejich procentuální úspěšnost využití přesilovek činila 15,8 %, což znamenalo 27. místo mezi všemi kluby soutěže.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Není se tedy čemu divit, že Wild teď hru v početní výhodě poctivě nacvičují. Útočník Zach Parise a obránce Ryan Suter měli v přípravě na blížící se sezónu dokonce více než hodinu speciální dohled od bývalého elitního centra NHL (1985-2004) a také trenéra Washingtonu Capitals (2012-14) Adama Oatese.
„Znám ho od doby, kdy jsem hrával v New Jersey a Adam tam působil jako asistent kouče. Všechno, co nám říkal, dávalo smysl,“ chválí třiapadesátiletého Oatese o dvadvacet let mladší křídelník Zach Parise.
„Zůstali jsme v kontaktu. Viděl naše zápasy a naše přesilovky, tak jsme to během sezóny několikrát probírali. Je to asi nejchytřejší chlap, s kterým jsem se kdy v hokejovém prostředí potkal,“ dodal rodák z Minneapolisu.

Dnes Adam Oates je člen hokejové Síně slávy v Torontu. V základní části NHL odehrál 1337 zápasů a nasbíral v nich 1420 kanadských bodů (341+1079). Minulý týden byl na tréninku Wild v městečku Edina. S Parisem a Suterem pracoval hlavně na tom, jak střílet bez přípravy, nebo jak se co nejlépe pohybovat v prostoru kolem branky.
„Už takhle pomáhal našim obráncům v New Jersey. A Ryan ví, že může ještě zlepšit svoji hru a střelbu na modré čáře. Já zase potřebuji zlepšit střelbu z voleje a různých úhlů při přesilovce. Hodně mi pomohl také rozšířit mé možnosti při hře u branky,“ liboval si Parise pomoc svého bývalého kouče.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -