- Reklama -

Akce Hokejky v kopačkách vynesla Voráčkově nadaci téměř milion korun

- Reklama -

O víkendu proběhl ve Velkých Pavlovicích charitativní turnaj Brenna Cup 2016 aneb Hokejky v kopačkách. Pro lidi s roztroušenou sklerózou se podařila vybrat velmi sympatická částka 958 tisíc korun. Na fotbalovém turnaji startovaly mimo jiné hvězdy NHL nebo tým Komety Brno, který nakonec celý turnaj ovládl. Vítězem celého dne se ale stal Kluk Puk, symbol Nadace Jakuba Voráčka.
HOKEJKY V KOPAČKÁCH ovšem nebyl jen fotbalový turnaj. V areálu byl připraven celodenní atraktivní program pro celou rodinu. Děti se mohly utkat ve sportovním pětiboji a získat krásné odměny. Nadaci Jakuba Voráčka podpořil také Martin Prokop, jediný český pilot Mistrovství světa vozů WRC, který nastoupil v dresu Nadace Jakuba Voráčka. Návštěvníci turnaje si mohli prohlédnout jeho závodní speciál a vyfotit se s ním. Lístky do tomboly prodávaly krásné miss Lucie Kovandová, Gabriela Franková, Nikola Buranská, Tereza Budková, Tereza Skoumalová a Marie Bártíková.
Akce pokračovala večerní dražbou v hotelu Kraví hora, kde se sešli hráči, sympatizanti a sponzoři turnaje, aby účastí v dražbě navýšili již získané finanční prostředky. První draženou položkou byl tanec s Jakubem Voráčkem, který se vydražil za úžasných 40 000 Kč. Po skončení dražby tedy útočník Philadelphie s úspěšným dražitelem pobavili přítomné tancem za doprovodu cimbálovky.
Zakladatel nadace neskrýval nadšení nad vydařenou akcí. „Úžasný, jedním slovem úžasný. Přišlo hodně lidí, byla to velká zábava, jak na fotbale, tak večer na dražbě, na to se nezapomíná. Se ségrou moc děkujeme divákům, nesmírně si toho vážíme. Chci poděkovat i klukům a všem, co hráli fotbal, moc si toho vážím,“ zhodnotil celodenní akci Hokejky v kopačkách Jakub Voráček. Jeho sestra Petra Klausová dodává: „Děkujeme organizátorům, sponzorům a úplně všem lidem, kteří přišli na stadion, zakoupili si vstupenky, lístky do tomboly či triko s Klukem Pukem. A samozřejmě i těm, kteří v dražbě velkoryse přispěli na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou.“
A jak si fotbalovou charitativní akci užili přímí účastníci? „Známe se s Kubou odmalička, je to jeden z mých nejlepších kamarádů, a když můžeme udělat dobrou věc, tak to bylo automatický, že jeho nadaci podpořím. Nebylo co řešit, vůbec jsem se nerozhodoval. Bylo to fajn, to počasí bylo až moc slunečný, ale přišli fanoušci i hodně dětí a vybralo se dost peněz, takže svůj účel to určitě splnilo,“ říkal hokejový reprezentant Radek Smoleňák.
„Podporuju spoustu nadací a tohle je pro dobrou věc. Dostal jsem pozvání od Kuby Voráčka, tak jsem dorazil. Známe se už nějaký rok, fotbalisti a hokejisti se znají všeobecně. Říká se, že hokejisti a fotbalisti se nemusí, já ale myslím, že je to naopak, že si rozumí. Dneska to bylo náročný, protože já jsem zvyklej hrát vždycky jeden zápas a dneska jsme hráli dva, tak možná proto jsme ten druhý, finálový, prohráli. Kdyby byl jen jeden zápas, tak stoprocentně vyhrajem (smích). Hrálo se mi dobře, hokejisti obecně umí hrát fotbal, někteří líp, někteří míň, ale viděli jsme Vorase, který měl dvě tři sóla nádherný, jenom chyběl ten gól, ale potom ve finále dal dva góly z penalty. My jsme finále prohráli, ale vyhrála nadace, protože šlo o to vybrat hodně peněz a to je pozitivní,“ popisoval fotbalový světoběžník Tomáš Ujfaluši.
„Tím, že dnešní turnaj pořádá jeden z našich nejlepších kamarádů, tak jsme neměli moc na výběr, bylo nám oznámeno, kam a kdy se máme dostavit (smích). My se přes léto zúčastňujeme spousty takovýchto akcí. Bohužel roztroušená skleróza postihla Kubovu ségru, ale všichni z rodiny s tím bojují a ještě pořádají takovéto akce, aby pomohli dalším lidem. S rodiči Kuby i Petrou se znám dlouho, znám celou rodinu, společně jsme vyrůstali na Kladně,“ zdůvodňoval svoji účast Ondřej Pavelec.
„Dneska jsem se tak dvakrát dotknul balónu – jednou z toho byl výron kotníku, podruhé otřes mozku, ale odehrál jsem to celý. Změnil jsem letos systém, přijel jsem až v den zápasu, takže jsem to mohl odehrát celý (smích). Vybraná částka na stadionu za to stála a po dražbě to ještě krásně vyskočilo. Je asi dobře, že to bylo na Moravě, v menším městě, lidi byli skvělí,“ pochválil obecenstvo gólman Winnipegu. „Velký plus bylo zahrát si s fotbalistama, my hrajeme fotbal pro zábavu, oni jsou profíci. Když chtějí, tak vám ten balón nepůjčí, mají to na noze. Pro nás to bylo super, že jsme viděli, že nejsme tak dobří, jak jsme si mysleli (smích),“ dodal reprezentační brankář.
Více info na www.brennacup.cz a www.nadacejakubavoracka.cz.


Foto: Nadace Jakuba Voráčka
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -