- Reklama -

Aktuálně z volného trhu

- Reklama -
Fanda NHL

Ročník 2019/2020 kvůli koronavirové pandemii skončil v nezvyklém čase, život v NHL ale neusnul. Volný trh s hráči běží od 9. října na plné obrátky. Které podpisy byly nejzvučnější v poslední době a jaké nové spekulace se vynořily? Podívejte se s námi.

Jednu z klíčových postav své cesty do finále Stanley Cupu si pojistili v Dallasu. Třiadvacetiletý ruský útočník Denis Gurianov podepsal v Texasu novou dvouletou smlouvu na 5,1 milionů dolarů ročně. V letošním play-off nasbíral v 27 utkáních 17 bodů.

„Nemůžu se dočkat, až budu zpátky mezi svými spoluhráči, abychom řádně navázali na to, co se nám letos podařilo. To nejlepší teprve přijde,“ vzkázal mladý Rus fanouškům Stars.

- Reklama -

Nezahálí ani Ďáblové z New Jersey, kteří podepsali zadáka Dmitrije Kulikova, jenž naposledy oblékal dres Winnipegu. Zanedlouho třicetiletý obránce se vydá už na čtvrté zámořské angažmá, když kromě Winnipegu hrál ještě v Buffalu a Floridě.

Ve Vancouveru se klub vyhnul arbitráži, když se domluvil na novém kontraktu s Jakem Virtanenem. Nová dohoda vynese chráněnému volnému hráče v období dvou let přes pět milionů dolarů.

Objevují se i nové spekulace dosud nepodepsaných hráčů. Seznam zajímavých jmen, která jsou stále k mání, jsme nedávno uvedli na našem webu.

Konstruktivní obránce Sami Vatanen prý vzbudil zájem několika klubů. V úvahu by mohl připadat návrat do New Jersey, odkud před uzávěrkou přestupů v uplynulé sezoně putoval do Caroliny. Finský bek však zaujal také zástupce Buffala, kteří po překvapivém podpisu Taylora Halla hledají cestu, jak zpevnit obranu. Devětadvacetiletého obránce lákají také na Floridu. Vatanen je údajně dobrým kamarádem s kapitánem týmu Alexanderem Barkovem.

Veterán Corey Perry musel loni zkousnout vykoupení ze smlouvy od Anaheimu. V posledních sezonách v Kalifornii vítěz trofeje Maurice Richarda z roku 2011 kvůli zraněním strádal. Rok v Dallasu ukázal, že ještě nepatří do starého železa a má stále co nabídnout. Mezi zájemce o jeho služby mají patřit: Nashville Predators, Colorado Avalanche a vyjednávání se uskutečnila i s jeho dosavadním klubem z Texasu. Bude se vítěz Stanley Cupu z roku 2007 znovu stěhovat?

Boston Bruins se sbírají po další sezoně, kdy si nesáhli na pohár. Jejich kapitán Zdeno Chára se zatím nevyjádřil na 100 %, zda bude v profesionálním hokeji pokračovat. V případě, že by se mohutný Slovák rozhodl odejít z Bostonu, vyhlíží vedení Medvědů eventuální náhradu za něj. Tou by podle novináře Joea Haggertyho mohl stát veterán Karl Alzner.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -