- Reklama -

Alex Galchenyuk se dohodl s Canadiens na prodloužení smlouvy

- Reklama -

Zástupci Montrealu a Alex Galchenyuk se ve čtvrtek dohodli na podpisu dvouletého kontraktu. Finanční podrobnosti nebyly zveřejněny, ale podle internetového serveru americké televizní stanice ESPN si jednadvacetiletý centr vydělá celkem 5,6 miliónu USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po letošní sezóně doběhl Galchenyukovi tříletý nováčkovský kontrakt s ročním výdělkem 925 tisíc dolarů. Novou smlouvou si rodák z Milwaukee výrazně finančně polepší. V každé z příštích dvou sezón si totiž vydělá 2,8 miliónu dolarů.
„Alex je mladý útočník, který se konstantně zlepšuje a od svého vstupu do NHL před třemi lety se podílel na úspěších našeho klubu,“ pochválil amerického hokejistu generální manažer Habs Marc Bergevin.

„I přes své mládí získal cenné zkušenosti, na kontě má téměř 200 utkání v základní části a 22 v play off. Ukazuje svou vyspělost a dobře zapadá do naší filozofie týkající se vývoje mladých hráčů. Alex je nedílnou součástí ofenzivního jádra našeho týmu. Věříme, že se bude nadále zlepšovat,“ doplnil hlavní konstruktér soupisky kanadského celku.
Před třemi lety udělal Montreal z Galchenyuka trojku draftu National Hockey League. Během tří sezón odehrál talentovaný forvard v základní části soutěže 193 utkání, ve kterých zaznamenal 104 bodů za 42 branek a 62 přihrávek. Ve 22 zápasech play off vstřelil čtyři góly a na šest dalších přihrál.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -