- Reklama -

Alexander Wennberg našel společnou řeč s Columbusem

- Reklama -

Švédský hokejista Alexander Wennberg se jako chráněný volný hráč konečně domluvil s Columbusem na prodloužení smlouvy. Zástupcům obou stran se nakonec podařilo vyjednat nové podmínky spolupráce pro následující šestileté období.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Oproti předchozím sezónám si výrazně finančně polepší. Nový kontrakt mu zajišťuje celkový příjem 29,4 miliónu dolarů (zhruba 646 miliónů korun). Wennberg tak v průměru vyinkasuje 4,9 miliónu ročně, zatímco v každém z předchozích tří ročníků pobíral maximální možný příjem pro nováčka 925 tisíc dolarů.
„Jsme nadšeni, že jsme s Alexanderem podepsali dlouhodobý kontrakt až do sezóny 2022-23,“ sdělil generální manažer Blues Jackets Jarmo Kekäläinen.
„Během své krátké kariéry v NHL prokázal neustálé zlepšení a má za sebou velmi povedený ročník. V pouhých dvaadvaceti letech má ohromnou příležitost stát se pevnou součástí našeho týmu na mnoho let,“ dodal.
V loňské sezóně se Wennberg stal nejlepším nahrávačem Blue Jackets (46 asistencí, 80 utkání). V tabulce týmové produktivity obsadil druhou příčku (59 bodů) za křídelním forvardem Camem Atkinsonem (62 bodů, 35+27).
Modrokabátníci i šikovného útočníka vybrali jako 14. hráče draftu 2013. Rodák ze švédského Nacka odehrál v základní části NHL prozatím 217 utkání, ve kterých nasbíral 119 bodů za 25 gólů a 94 asistencí. V pěti zápasech play off přihrál na jednu branku.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -