- Reklama -

Alfredsson dostane klíče od města

- Reklama -

Před necelými dvěma měsíci s ním Senátoři uzavřeli jednodenní smlouvu, aby mohl zakončit kariéru jako hráč klubu, v němž strávil 17 z 18 sezón v NHL. Pravděpodobně ještě v tomto kalendářním roce vyvěsí Sens pod střechu Canadian Tire Centre dres s číslem 11, který Daniel Alfredsson nosil. Ale ještě předtím vzdá švédskému útočníkovi hold přímo kanadská metropole.

Ottawský starosta Jim Watson dnes oznámil, že začátkem března slavnostně předá Alfredssonovi klíče od města.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Daniel byl skvělý hráč na ledě a skvělý člověk mimo něj. Kvantem práce, které odvedl pro dobročinné organizace, nastavil zlatý standard pro všechny hráče NHL i ostatní profesionální sportovce. Tohle ocenění je šance, aby mu naše komunita řekla: ‚Díky za dobře odvedenou práci‘,“ uvedl Watson.
Alfredssonův krajan a následník ve funkci kapitána Erik Karlsson na zprávu zareagoval v odlehčenějším duchu. Vydal se shánět zámečníka.

- Reklama -

 

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -