- Reklama -

Alfredsson si letos nezahraje. Oznámí konec kariéry?

- Reklama -

Je rozhodnuto – Daniel Alfredsson už si letos nezahraje. Problémy se zády mu v létě nedovolily naplno trénovat a kvůli přetrvávajícím potížím se švédský veterán nakonec vzdal možnosti, že by ještě zasáhl do této sezony. Tím se také výrazně ztenčily šance, že se do NHL ještě vůbec někdy vrátí. Podle většiny zámořských médií už úplně vyhasly.
Podle některých spekulací by Alfredsson mohl oznámit konec kariéry již toto pondělí, kdy se v Joe Louis Areně odehraje utkání mezi Detroitem a Ottawou. Ale konkrétní informace zatím k dispozici nejsou. Hlavně proto, že Alfredsson stále nedospěl k verdiktu, ve kterém z těchto dvou měst by rád vyřkl své definitivní sbohem.
Logičtější volbou by byla Ottawa, kde Alfredsson hrával dlouhých 17 sezon. Jenže velká část fanoušků mu stále nemůže odpustit jeho odchod z mužstva a podpis nové smlouvy právě s Detroitem, kam zamířil počátkem července 2013.
Alfredsson si ještě více zavařil v srpnu téhož roku, kdy během tiskové konference odtajnil důvody svého přestupu. Vedení Ottawy údajně nedodrželo své sliby ohledně nového kontraktu, což však obratem popřel generální manažer kanadského klubu Bob Murray. A hned byl oheň na střeše.
Emoce ale postupem času utichly a už v prosinci majitel Senátorů Eugen Melnyk přišel s tvrzením, že Alfredssonův dres s číslem 11. by jednoho dne mohl vystoupat ke stropu haly Canadian Tire Centre. „Není to jisté, ale kdybych si na to měl vsadit, tak to udělám,“ řekl 1. prosince minulého roku, kdy Alfredsson poprvé nastoupil v Ottawě v dresu Detroitu Red Wings. „Nemyslím si, že by mezi námi byla nějaká zášť. Spíše to byl pro všechny šok,“ dodal Melnyk.
Samozřejmě se již hojně spekuluje i o tom, jak Alfredsson naloží se svým životem, jakmile definitivně pověsí brusle na hřebík. Zůstane v Detroitu, vrátí se do Ottawy nebo zamíří zpět do Švédska? Bude pro Red Wings nebo Senators pracovat i po skončení své aktivní kariéry? Tyto otázky zodpoví až čas.
Rodák z Göteborgu odehrál v NHL 1246 zápasů, z toho 1178 v dresu Ottawy. Za 18 sezon v NHL dokázal nasbírat 1157 bodů, což ho řadí na 51. místo v historických tabulkách zámořské soutěže. Je velmi pravděpodobné, že i on se jednoho dne dočká uvedení do Hokejové síně slávy.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -