- Reklama -

Alfredsson si užívá času s rodinou, na trénování zatím nemyslí

- Reklama -

Všeobecně se předpokládalo, že se Daniel Alfredsson po konci hráčské kariéry nějakým způsobem zapojí do dění v organizaci Ottawa Senators.
Když pověsil brusle na hřebík, objevil se na několika zápasech ve společnosti generálního manažera Bryana Murrayho a asistentů  Pierrea Doriona a Randyho Leeho, aby poznal, jak to chodí při skautování.
Spekulace o tom, že by se postavil na lavičku jako kouč, ale prozatím odmítá. Raději dává přednost tomu strávit čas se svými syny, kterým předává svoje zkušenosti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„To si opravdu užívám a je to pro mne velká změna. Víte, je velký rozdíl být na ledě jako hráč, kde je pro vás všechno přirozené. Ale vysvětlovat to samé osmiletým nebo dvanáctiletým klukům tak aby tomu rozuměli, to je něco úplně jiného. Ale beru to jako výzvu a sám se při tom hodně učím. Myslím si, že mohu klukům pomoci zlepšovat se a přemýšlet trochu jinak než jak jsem byl já zvyklý od jiných trenérů.“
Alfredsson se usadil se svou ženou Bibi a čtyřmi dětmi v Detroitu. Příští týden všichni vyrazí na léto do Švédska, aby se potkali se starými známými a vnoučata si také užili prarodiče. Co bude po tom, teď „Alfie“ neřeší, ani nemá nějaký konkrétní plán.
Jen ví, že se v srpnu vrátí s dětmi, které čeká nástup do školy, do Detroitu, takže šance že by pracoval pro Senators není moc velká. Ovšem až dospěje k nějakému rozhodnutí, půjde do toho naplno, nemá totiž rád polovičatá rozhodnutí.
„Až budu mít pocit, že je ten pravý čas, rozhodnu se. Prozatím je fajn být doma a nemít žádné povinnosti. Nicméně cítím, že bych se rád do něčeho vrhnul. Ale kdy? To nevím. Myslím si, že to prostě přijde tak nějak přirozeně, nemám žádný přesný plán,“ tvrdí Alfredsson.

Zatím ani neměl možnost mluvit o své budoucnosti s majitelem klubu z Ottawy Eugenem Melnykem, který se zotavuje z transplantace jater, ke které mu pomohl jako dárce jeden z fanoušků.
„Udělal hrozně moc pro klub i celé město. Doufám, že se brzy kompletně uzdraví. Je úžasné, že se našel dárce ochotný pomoci jinému člověku,“ uzavírá.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -