- Reklama -

Anaheim Ducks: Probudí se v jubilejní sezóně útok Kačerů?

- Reklama -

Fanoušci National Hockey League už se nemohou dočkat. Zanedlouho odstartuje ročník 2018-19, je tedy vhodný čas podívat se, jak jsou na tom jednotlivé týmy. Postupně si představíme kompletní  jednatřicítku klubů, připomeneme, jak si vedly v uplynulé sezóně, shrneme nejvýznamnější posily a letní události a podíváme se na současnou podobu kádru. Začínáme Kačery z Anaheimu.
Generální manažer: Bob Murray
Hlavní kouč: Randy Carlyle
Kapitán: Ryan Getzlaf
Umístění v ročníku 2017-18: 2. místo v Pacifické divizi (101 bod)
Play-off 2017-18: 1. kolo (San Jose 0:4)
Nejproduktivnější hráči v sezóně 2017-18:
69 – Rickard Rakell (34+35)
61 – Ryan Getzlaf (11+50)
49 – Corey Perry (17+32)
Nejlepší střelec v sezóně 2017-18:
34 – Rickard Rakell
Nejlepší hráč v hodnocení plus/mínus:
+34 Josh Manson
Nejtrestanější hráč:
Kevin Bieksa – 83 trestných minut
Příchody:
Luke Schenn, Andrej Šustr, Brian Gibbons, Carter Rowney, Jared Coreau, Anton Rodin, Ben Street, Corey Tropp
Odchody:
J.T. Brown, Nicolas Kerdiles, Derek Grant, Zac Rinaldo
Předpokládaná sestava:
Brankáři:
John Gibson, Ryan Miller
Obrana:
Hampus Lindholm – Josh Manson
Cam Fowler – Brandon Montour
Marcus Pettersson – Luke Schenn
(Andrej Šustr, Jacob Larsson)
Útok:
Rickard Rakell – Ryan Getzlaf – Corey Perry
Andrew Cogliano – Ryan Kesler – Jakob Silfverberg
Nick Ritchie – Adam Henrique – Ondřej Kaše
Brian Gibbons – Carter Rowney – Troy Terry
(Patrick Eaves, Anton Rodin, Sam Steel, Max Jones)
Shrnutí:
Minulý ročník neskončil pro partu okolo Ryana Getzlafa tak, jak by si fanoušci Kačerů představovali. Do vyřazovací části Ducks sice postoupili ze druhého místa ve své divizi, když posbírali 101 bodů, ale s boji o Stanley Cup se loučili v nejkratším možném čase. Ve čtyřech zápasech je z play-off vyprovodili Žraloci ze San Jose. Fakt, že svého soupeře na poslední chvíli o jediný bod přeskočili v tabulce, čímž si zajistili pro sérii prvního kola výhodu domácího prostředí, jim nebyl nic platný.
Fanshop týmu
Defenziva Ducks patřila loni k nejlepším v lize (4. místo), na čemž měl výraznou zásluhu spolehlivě chytající John Gibson. Ten měl bilanci 31-18-7 a zažil nejlepší sezónu kariéry. Jeho průměr činil 2,43 inkasované branky na zápas a úspěšnost zásahů vyšponoval na 92,6%, čtyřikrát vychytal nulu. Tým patřil ke špičce také při hře v početní nevýhodě.
V ofenzivě už to ovšem tak slavné nebylo (18. místo). Jediným třicetigólovým střelcem týmu byl se čtyřiatřiceti zásahy Rickard Rakell, za ním ale byla velká propast. Na metu dvaceti branek se kromě něj dostali už jen Adam Henrique a Ondřej Kaše. Že mají Kačeři problém dostat puk za soupeřova gólmana, se potvrdilo také v play-off. Ve čtyřech duelech proti Sharks skóroval Anaheim pouze čtyřikrát a velmi rychle se poroučel na dovolenou při celkovém skóre 4:16.
Velký otazník visí na začátku sezóny nad Ryanem Keslerem, který kvůli zdravotním problémům možná vynechá celý nadcházející ročník. Jádro týmu v čele s Getzlafem, Perrym a právě Keslerem nezadržitelně stárne a výraznou roli v týmu budou postupně přebírat mladší, zejména Rakell, Henrique, Silfverberg či Kaše.
Vedení klubu v létě prodloužilo smlouvy s některými klíčovými hráči. Na novém kontraktu se dohodli gólman John Gibson, zadák Brandon Montour a útočníci Adam Henrique a Ondřej Kaše. O místo v sestavě během přípravného kempu zabojují také mladíci Sam Steel, Troy Terry nebo Max Jones.
Dokážou se Kačeři opět, již posedmé v řadě, prokousat do play-off? Pokud ano, dojdou dál, než do prvního kola? Tým nemají špatný, zejména zadní řady se řadí k těm lepším v lize, ale nečeká je nic snadného. San Jose i Vegas mají vysoké cíle, vrátit se do bojů o pohár budou chtít také Edmonton, Los Angeles a Calgary. Rovněž omlazený Vancouver a posílená Arizona se budou chtít odlepit ode dna. Vypadá to, že nás v Pacifické divizi čeká hodně napínavý souboj.
Dá se očekávat, že ani v nadcházející sezóně, jež bude pro Ducks jubilejní pětadvacátá, neuvidíme v podání Kačerů žádné divoké přestřelky. Silnou stránkou kalifornského týmu nadále zůstává propracovaná defenziva. Klíčem k úspěchu pak bude zejména zdraví a forma klíčových opor. Naváže Gibson na minulou sezónu, nebo ho čeká propad podobný tomu v play-off?
Zmátoří se ještě Perry, který má za sebou jednu z nejhorších sezón v kariéře? Vydrží kapitánu Getzlafovi zdraví? Obě dlouhodobé opory se loni trápily se zraněními,kvúli kterým musely vynechat větší porci zápasů, nicméně sedmnáct (Perry) a jedenáct (Getzlaf) branek je hluboko pod možnostmi obou hvězdných útočníků. Bude to s přibývajícím věkem už jenom horší, nebo má tohle kdysi úderné duo v nádrži ještě dostatek paliva na to, aby Kačery opět dotáhlo do play-off?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -