- Reklama -

Anaheim neměl gólmany, do výstroje musel 45letý konzultant Roloson

- Reklama -

Zapeklitou situaci s brankáři museli řešit v neděli funkcionáři klubu NHL Anaheim Ducks. Po zranění jedničky Frederika Andersena si totiž před zápasem s Coloradem přivodil zranění i jeho náhradník John Gibson. A tak narychlo povolali z farmy Jasona LaBarberu a na střídačku se dokonce posadil bývalý gólman Dwayne Roloson, který chytal naposledy před dvěma lety.
Před zápasem s Coloradem vše nasvědčovalo tomu, že si náhradní brankář John Gibson připíše pátý start v nové sezóně NHL, protože bezchybného Andersena v sobotu vyřadily ze hry svalové potíže. Jenže 21letý Gibson nakonec dopadl stejně, když se při rozcvičce poranil v dolní části těla. Nezbylo než povolat náhradníka z farmářského týmu v AHL.
Jason LaBarbera měl původně v úmyslu jít se spoluhráči z Norfolku na Halloween party, ale místo toho musel balit a v neděli ráno narychlo cestovat do Denveru. A po více než roce zase chytat NHL. „Už jsem pár zapeklitých situací v kariéře zažil, ale tahle byla asi nejtěžší,“ přiznal.
Jenže tím ještě problémy Anaheimu neskončily. Gólmana pro zápas Ducks měli, ale chyběl jim ještě náhradník, který by se posadil na střídačku. A tak do výstroje musel 45letý Dwayne Roloson, bývalý gólman, který v klubu nyní pracuje jako konzultant. Ten chytal NHL naposledy v dubnu 2012 jako hráč Tampy Bay.
Naštěstí do zápasu zasáhnout nemusel, LaBarbera si totiž vedl nadmíru dobře. Inkasoval jen dvakrát a dovedl tým k vítězství 3:2. A to přitom 34letý gólman odchytal třetí zápas ve třech dnech – v pátek a v sobotu večer nastoupil za Norfolk v AHL. Mimochodem – i tyhle dva zápasy pro něj byly vítězné.
Když se zranil Andersen, počítalo se s Gibsonem, jenže ten se pak zranil také. „Tak jsme si řekli – a co je teď plán ´C´?,“ prozradil rozpaky v Anaheimu kouč Ducks Bruce Boudreau. „Promluvil jsem s Jasonem, protože chytat tři zápasy ve třech dnech není legrace. Asi byl dost nervózní, ale vedl si dobře a ostatní kluci mu pomohli.“
LaBarbera sice inkasoval gól už po dvou minutách hry, ale zbytek zápasu už působil spolehlivě. „Snažil jsem se to pustit z hlavy, protože když se soustředíte na ty špatné věci, nevědomky je přitahujete. Tak jsem si řekl, že budu pozitivní a zkusím si ten zbytek zápasu prostě užít,“ řekl po zápase LaBarbera.
Nabízí se otázka, jak by asi podobnou situaci řešili činovníci soupeře z Colorada Avalanche. Kdyby najednou neměli brankáře, tak by výstroj znovu oblékl současný kouč Patrick Roy?
Foto/Photo by: Joshua David Brown

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -