- Reklama -

Anaheim se dohodl na prodloužení spolupráce s koučem Randym Carlylem

- Reklama -

Trenér Randy Carlyle bude i nadále působit u hokejistů Anaheimu. V pátek se s kalifornským klubem dohodl na prodloužení spolupráce do konce sezóny 2018-19, původní kontrakt by mu vypršel po příští sezóně. Navíc smlouva obsahuje opci na sezónu 2019-20.
V roce 2007 získali Kačeři pod vedením Randyho Carlylea svůj jediný Stanley Cup. V roce 2011 ho sice po třetině sezóny propustili, ale loni v červnu se do jejich organizace zase vrátil a opět odvedl velice kvalitní práci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ducks nasbírali v základní části NHL 105 bodů (46-23-13) a ovládli Pacifickou divizi. Dařilo se jim i ve vyřazovacích bojích, kde postoupili přes Calgary a Edmonton do finále Západní konference. V něm byli nad jejich síly hokejisté Nashvillu, kteří vyhráli celou sérii 4:2 na zápasy a poprvé v historii se probojovali do finále play off.
„Bylo to pro nás lehké rozhodnutí,“ komentoval podpis smlouvy s jednašedesátiletým rodákem z Greater Sudbury generální manažer Kačerů Bob Murray.
„V letošní sezóně jsme udělali velké pokroky a ohromnou zásluhu na tom měl i náš trenér. Randy je loajální této organizaci a zároveň oddaný našemu záměru získat Stanley Cup,“ dopnil.
Během svého angažmá v Anaheimu zaznamenal Carlyle bilanci 319 vítězství, což je klubový rekord (319-205-74). Od roku 2011 až do poloviny ročníku 2014-15 šéfoval střídačce Toronta. Dosáhl zde 91 výher ze 188 utkání základní části. Do play off se s Maple Leafs podíval jen jednou.
V době aktivní kariéry jako obránce nastoupil Carlyle v NHL k 1055 utkáním za Toronto, Pittsburgh a původní celek z Winnipegu. Nasbíral v nich 647 bodů za 148 branek a 499 přihrávek. V 69 zápasech play off zaznamenal 9 gólů a 24 asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -