- Reklama -

Anaheim vyztužil útok o Pirriho a McGinna

- Reklama -

Před sezónou je odborníci řadili mezi nejžhavější adepty na Stanley Cup, Kačerům z Anaheimu však vstup do aktuálního ročníku NHL vůbec nevyšel. Kupili porážku za porážkou, často odcházeli z ledu bez jediné vstřelené branky. Co se to s nimi děje?, ptali se mnozí. Momentálně je situace zcela jiná. Ducks se přetahují s Kings o první příčku v Pacifické divizi a s nadějemi vyhlížejí play-off. Z mizerného úvodu sezóny už se oklepali a opět začínají připomínat tým, který byl loni jen jednu výhru od postupu do finále.
V den uzávěrky přestupů se management klubu odhodlal ke dvěma trejdům. Do ofenzivy nejprve přivedl z Floridy Brandona Pirriho, těsně před vypršením lhůty pak byl potvrzen také příchod Jamieho McGinna z Buffala.
Sedmadvacetiletý křídelník Jamie McGinn si letos u Sabres připsal v 63 zápasech 27 bodů za 14 branek a 13 asistencí. Navíc rozdal 113 hitů, přičemž na trestné lavici odseděl pouhých deset minut. Ačkoli hráč preferoval setrvání u Niagarských vodopádů, z přesunu do týmu, který má v play-off nejvyšší cíle, jistě nebude smutný.


Kačeři se za něj vzdali podmíněné volby v draftu. Jedná se o volbu ve třetím letošním kole, pokud by však Anaheim vyhrál dvě série play-off a postoupil do konferenčního finále, změnila by se tato volba na 2. kolo v roce 2017.
McGinnovi se letos skutečně dařilo, se třemi vítěznými trefami byl v Buffalu nejlepší, se šesti přesilovkovými góly mu patřila v interních statistikách druhá příčka. Byl jedním z pouhých tří hráčů Sabres, kteří odehráli všechny zápasy sezóny.
V roce 2006 jej ve druhém kole jako 36. v pořadí draftovalo San Jose. V NHL má k dnešnímu dni odehráno během osmi sezón 429 utkání, v nichž zaznamenal 83 branek a 72 asistencí. Kromě Buffala a San Jose působil také v Coloradu.
Čtyřiadvacetiletý Brandon Pirri v loňské sezóně v dresu Panterů střelecky zazářil, když ve 49 zápasech nastřílel 22 branek. Letos se mu vedlo hůře, v 52 duelech mu statistici napočítali 11 gólů a 13 asistencí. Svého nového zaměstnavatele ale nevyšel stále ještě mladý Pirri vůbec draho. Za ofenzivně laděného útočníka a schopného zakončovatele poslali Kačeři na Floridu jen volbu v šestém kole letošního draftu.


Momentálně se Pirri zotavuje ze zranění kotníku, které utrpěl 13. února v zápase proti Nashvillu. Hráč, jehož draftovalo ve druhém kole Chicago, by se však měl brzy vrátit do hry. V létě se stane chráněným volným hráčem. Jedním z důvodů, proč jej Panthers pustili tak levně, je možná skutečnost, že mu nechtěli vyplácet mzdu, kterou by mu po sezoně určila arbitráž.
Novou tváří v kádru Ducks je také další útočník Corey Tropp, za něhož putoval do Chicaga jiný forvard Tim Jackman a výběr v 7. kole draftu 2017. Za prospekta a draftový výběr pak Kačeři ještě pustili do Edmontonu Patricka Maroona.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -