- Reklama -

Anaheim zlomil neúspěšnost v sedmých zápasech a zahraje si finále konference

- Reklama -

Když hokejisté Anaheimu v posledních letech nastoupili k sedmému rozhodujícímu zápasu play off doma, čtyřikrát odcházeli poraženi. Zlomili to až ve středu v noci, kdy udolali Edmonton 2:1 a postoupili do finále Západní konference NHL. To si za poslední tři roky zahrají už podruhé a tentokrát bude jejich soupeřem tým Nashville Predators.
„Zasloužili jsme si vyhrát, protože jsme si stále drželi svou hru a byli jsme dobře soustředění na zápas. Teď zažíváme úžasné pocity,“ radoval se útočník Anaheimu Andrew Cogliano, který vstřelil jednu z branek. Zápas přitom začal pro Anaheim hodně smolně. Nejprve Drake Caggiula doslova natlačil obránce Theodora i s pukem do branky a v 15. minutě rozhodčí neuznali branku Fowlera, protože těsně před jeho střelou byl puk už za modrou čarou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ten vedoucí gól nás trochu srazil dolů, ale nepanikařili jsme. Než se jim podařilo skórovat, tak jsme hráli lepší hokej,“ komentoval dění Nick Ritchie z Anaheimu. Brankář Edmontonu Cam Talbot ale ničil šance domácích řadou fantastických zákroků. Kapituloval až v polovině zápasu po mele před svou brankou z dorážky Cogliana, který skóroval vůbec poprvé v letošním play off.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Na konci druhé třetiny nevyužil dobrou příležitost Nick Ritchie, ale jeho okamžik slávy přišel v 44. minutě zápasu. K pravému kruhu pro vhazování mu přihrál Vatanen a on švihem trefil místo přesně pod pravou rukou brankáře Talbota. „Jen jsem se rychle podíval a vystřelil. A najednou vidím, jak Ryan Getzlaf zvedá radostí ruce nahoru. Měl na celou situaci lepší výhled,“ smál se Ritchie.
Anaheim pak ve zbytku zápasu podržel gólman John Gibson, především při velkých šancích McDavida a Draisaitla. „Hráli jsme s velkým sebevědomím a věřili jeden v druhého,“ řekl po zápase, ve kterém Ducks zlomili neúspěšnost v posledních zápasech s číslem 7. „Nevím, jestli je to úleva. Ale každopádně už se o tom teď nebude tolik mluvit, což je dobře,“ řekl k tomu kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf.

„Celkově teď zažíváme velké zklamání. Ale během posledního měsíce naši kluci hodně vyzráli a vyspěli,“ komentoval konec sezóny trenér Edmontonu Todd McLellan. „Kluci nemusí věšet hlavu. To, co jsme letos dokázali, je prostě úžasné. A před tímhle týmem je světlá budoucnost. Máme opravdu skvělý tým a brzy to ještě všem dokáže,“ dodal útočník Oilers Patrick Maroon.
Mezi ty nejzářivější klenoty Oilers patří bezpochyby Connor McDavid, kterému se však v rozhodujícím zápase nepodařilo bodovat. „Bude chvíli trvat, než se přes to přeneseme. Ale je tu i hodně pozitivních věcí, které si z téhle sezóny odneseme. Především obrovské zkušenosti. A v příští sezóně, pokud se nám podaří dostat stejně daleko, už budeme vědět, jak kruté může být takové zklamání,“ prohlásil dvacetiletý kapitán Edmontonu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -