- Reklama -

Andersen sklízí v Torontu chválu, Polák ve svém 600. zápase skóroval

- Reklama -

Toronto v létě investovalo do Frederika Andersena. Kanadský klub získal brankáře Anaheimu za volbu v prvním a druhém kole draftu, pak nabídl dánskému reprezentantovi pětiletou smlouvu na 25 miliónů dolarů. Mohl se to zdát jako riskantní obchod, ale sedmadvacetiletý brankář splácí novému týmu jeho důvěru vrchovatou měrou.
Ve středu zaznamenal rodák z Herningu 22 úspěšných zákroků a připsal si druhý shutout za sebou, celkově třetí v sezóně. Navíc zaznamenal asistenci u branky Nikity Sošnikova. Toronto vyšláplo v Joe Louis Areně na Detroit, který přehrálo po výsledku 4:0. V bráně domácích se opět trápil Petr Mrázek, jenž inkasoval čtyřikrát z 28 střel a znovu skončil utkání s průměrnou úspěšností zákroků hluboko pod 90 % (85,7).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Také minulý zápas doma proti Calgary vyhrály Javorové listy stejným poměrem 4:0. Toronto ukazuje v této sezóně nečekaný vzestup. O co se měla skupinka talentovaných mladých hráčů zasloužit až v příštích letech, to se daří už v tomto ročníku. Toronto je třetí v Atlantické divizi a drží se na postupových příčkách do play off.
Zvlášť dobře se daří Javorovým listů venku. Na hřištích soupeřů nepoznali hráči Maple Leafs po základní hrací době porážku od 30. listopadu. Skoro dva měsíce vozí z cest buď oba body nebo aspoň jeden za porážku po prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Stoprocentně úspěšní byli i teď v Detroitu.
Trenér Mike Babcock vidí jako jeden z hlavních důvodů vzestupu právě Andersenovo angažmá. „Věděli jsme, že potřebujeme brankáře. Netušili jsme ale, že budeme mít takové štěstí. Cítili jsme, že máme dobré, mladé hráče, ale potřebovali jsme stabilitu v bráně.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Třemi vychytanými nulami si Andersen vyrovnal osobní rekord, v minulé i předminulé sezóně vychytal v Anaheimu také po třech shutoutech. „Chlapi přede mnou odvádí právě teď výbornou práci, což mi všechno usnadňuje,“ poděkoval spoluhráčům. „Lehají si do střel, odpalují puky.“
Branky obstarali Auston Matthews, Roman Polák, James van Riemsdyk a Nikita Sošnikov. Matthews otevřel v šesté minutě skóre po pěkné individuální akci. Obránci vyškrábnul puk a sám ho pak poslal bekhendem do sítě. Americký talent zaznamenal už svůj 23. gól v sezóně a v tichosti se dávno dostal před Patrika Laineho, který teď nějakou dobu nemohl přidávat branky kvůli otřesu mozku.
„Bruslili jsme, nahazovali puky hluboko, hráli jsme dobře. Takový byl výkon naší lajny,“ řekl Matthews. „Jsme skutečně silní. Všichni jsme tvrdě makali, tak bychom to chtěli v každém zápase.“
Z druhé trefy v zápase měl určitě velkou radost Roman Polák, který vstřelil svůj třetí gól v sezóně. Pro českého obránce šlo o velký večer, neboť hrál 600. utkání v NHL. Třicetiletý rodák z Ostravy hraje svou jedenáctou sezónu v NHL, s průběžnou bilancí 22 branek a 87 asistencí. Po sezóně mu v Torontu končí smlouva, kterou uzavřel v létě jen na rok.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -