- Reklama -

Anderson prodloužil skvělým výkonem Ottawě sezónu, o postupujícím rozhodne sedmý duel v Pittsburghu

- Reklama -

Ottawský brankář Craig Anderson pomohl Senators 45 zákroky k výhře 2:1 nad Tučňáky a vyrovnání série na 3:3. O tom, kdo z Východní konference vyzve Nashville Predators o Stanleyův pohár, rozhodne čtvrteční souboj.
„Snažíte se žít tím okamžikem, jak nejlépe dovedete a soustředit se na dětské krůčky. Jedna střela za čas a výsledný dojem se postará sám o sebe, když se zabýváte pouze detaily,“ říká Anderson, vyhlášený třetí hvězdou večera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Americký gólman, jenž oslavil 36. narozeniny před třemi dny, přitom v předchozím duelu propustil za svá záda čtyři branky ze 14 střel a předčasně opustil ledovou plochu.
„Ten moment, kdy mě v zápase číslo pět vytáhli z klece, je pryč. Minulost nemůžete změnit. Od té chvíle se musíte dívat dopředu a připravit se na další mač. Jakmile se tohle stane a v utkání skončíte, hodíte to za hlavu,“ vysvětluje psychickou stránku věci Anderson.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Pittsburgh se v šestém souboji ujal zásluhou Jevgenije Malkina vedení, ale kanadský celek díky Bobbymu Ryanovi skóre srovnal. Gordický uzel rozetnul na počátku třetí části Mike Hoffman.
„V předchozím zápase jsme byli mimo. Obzvlášť já, hrál jsem strašně. Každou chybu, kterou jsme udělali, zužitkovali. Takový tým toho dokáže využít. Dnešek byl pro mě a všechny ostatní velkým odrazem,“ tvrdí Hoffman, zvolený první hvězdou duelu.
Sedmadvacetiletý Kanaďan pokračuje: „V pondělí jsme se sešli a rázně si řekli, že tenhle zápas vyhrajeme, bez ohledu na to jak. Vyjeli jsme na led, šli si za výhrou a to jsme dokázali. Tohle mužstvo je složené ze skvělých hráčů. Pakliže to ve vyřazovacích bojích dotáhnete takhle daleko, musíte mít v sobě něco zvláštního. Všichni dnes přiložili ruku k dílu,“ dodává Hoffman.

Pittsburgh počtvrté za sebou nedokázal ukončit sérii play off na první pokus, počítáme-li loňské finále proti San Jose Sharks. Tučňáci nedokázali napoprvé ukončit sérii proti Columbusu, Washingtonu a nyní i Ottawě. V táboře Penguins ale rozhodně žádná panika nehrozí.
„Nevidím v tom společného jmenovatele, pouze to, že hrajeme proti dobrým týmům. Je těžké zvítězit. Nastupujeme proti schopným celkům a všichni z nich byli přitlačeni ke zdi,“ domnívá se trenér Pens Mike Sullivan.
„Odehráli jsme dobrý zápas. Tohle se v play off někdy stane. Musíme se seskupit, ale řada věcí se nám povedla. Dnes jsme si pravděpodobně zasloužili lepší výsledek,“ myslí si pittsburghský kapitán Sidney Crosby.
„Mám za to, že jsme předvedli skvělý výkon,“ nechal se slyšet Malkin. „Neproměnili jsme spoustu velkých příležitostí. Byl to těžký zápas. Hrajeme proti dobrému týmu, který se posledním souboji změnil a hrál lépe. Víme, že je to velmi vyrovnaná hra. Vrátíme se domů a poslední utkání vyhrajeme. Nastoupíme doma. Máme dobrou šanci na úspěch,“ říká nejproduktivnější hráč play off.
Také Sullivan vzhlíží k rozhodujícímu sedmému mači optimisticky. „Samozřejmě jsme výsledkem zklamáni, ale nemyslím si, že se jím necháme odradit. Podle mě si z dnešního zápasu můžeme odnést pozitiva, na kterých budeme stavět a v následujícím utkání musíme být odhodlanější,“ uzavírá Sullivan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -