- Reklama -

Andrej Markov už nebude hrát za Montreal

- Reklama -

Zámořská média ve čtvrtek oznámila, že zkušený obránce Andrej Markov, jenž se stal na začátku července nechráněným volným hráčem, nebude pokračovat v barvách Montrealu Canadiens. Zprávu potvrdil i slavný kanadský klub, který už se s osmatřicetiletým ruským hokejistou ústy svého prezidenta a výkonného ředitele Geoffa Molsona rozloučil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jménem celé organizace bych Andrejovi rád poděkoval za šestnáct let skvělých služeb, kdy byl hrdým členem Montrealu Canadiens,“ uvedl prezident a výkonný ředitel Montrealu Geoff Molson ve svém prohlášení.
„Jako pravděpodobně jeden z nejlepších obránců v historii organizace byl Andrej příkladem oddanosti hokeji. V lize i mezi spoluhráči byl a je velice respektovanou osobností, navíc prokazoval vůdčí schopnosti na ledě i mimo něj.“
Markova draftovali zástupci Montrealu v roce 1998 v šestém kole ze 162. pozice, první příležitost v NHL mu dali o dva roky později. Od té doby odehrál za Canadiens 990 utkání, v nichž zaznamenal 572 bodů za 119 branek a 453 asistencí.
Bylo by jich mnohem víc, nebýt problémů s koleny. Nebýt zdravotních komplikací, nestalo by se, že během šestnácti sezón v zámoří jen sedmkrát pokořil metu sedmdesáti startů za rok. V play off absolvoval celkem 89 startů, vstřelil pět branek a na dalších 27 přihrál.
„Andrejova oddanost našemu klubu byla bezkonkurenční. Prokázal to, když překonal tři vážná zranění, jež ohrožovala jeho aktivní kariéru. Rád bych mu popřál hodně štěstí do další kariéry a přeji vše nejlepší i jeho rodině,“ řekl Molson.
Markov už má jasno, jakým směrem se bude ubírat jeho další hokejová cesta. Rodák z Voskresenka se vrátí do vlasti a bude působit v Kontinentální hokejové lize. „Rozhodl jsem se vrátit do Ruska a hrát v KHL,“ řekl Markov.
Podle informací ruského tisku by měl hrát za Kazaň. „Chtěl jsem zůstat v Montrealu do konce kariéry. Byl jsem připravený podepsat roční smlouvu. Ale k uzavření dohody je potřeba, aby o ni měly zájem obě strany. Je to obchod. Po těch šestnácti letech jsem si neuměl představit, že bych hrál v jiném klubu NHL.“

Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -