- Reklama -

Andrej Nestrašil končí v Carolině, bude hrát za Nižněkamsk

- Reklama -

Andrej Nestrašil „prozatím“ opouští National Hockey League a vrací se do Evropy. Český útočník strávil poslední tři sezóny především v Carolině, trvale se ale v kádru Hurricanes neusadil a po vypršení smlouvy mu klub nový kontrakt nenabídl.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nestrašil si tak v šestadvaceti letech poprvé vyzkouší angažmá v Kontinentální hokejové lize. Pražský rodák podepsal roční smlouvu s týmem Něftěchimik Nižněkamsk, kde může zabojovat o účast na olympijských hrách v Jižní Koreji.
„Jde o všestranného útočníka, jenž může hrát na pozici centra i na křídle. I proto jsem ho chtěl. Jako hokejista se mi velmi zamlouvá. Je v zajímavém věku, má zkušenosti a přitom se může ještě zlepšovat,“ řekl ruskému listu Sport-Express trenér Nižněkamsku Andrej Nazarov.
Slávistický odchovanec odešel do zámoří v roce 2008, o rok později si ho Detroit vybral ve třetím kole draftu NHL ze 75. pozice. Po dvou sezonách 2011-13, kdy pendloval mezi farmami Detroitu v AHL a ECHL, sehrál Nestrašil celý ročník 2013-14 v Grand Rapids (AHL), kde v 70 utkáních nasbíral 36 bodů (16+20).
Embed from Getty Images
Debut v NHL absolvoval v sezóně 2014-15. První týdny v nejprestižnější hokejové soutěži světa mu nevyšly úplně podle představ. Ve 13 zápasech zaznamenal dvě asistence. 20. listopadu 2014 ho Detroit zapsal na listinu volných hráčů, aby si uvolnil místo v sestavě pro uzdraveného centra Stephena Weisse. Z ní si Nestrašila stáhla Carolina.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Jeho působení v mužstvu z Raleighu výrazně poznamenalo zranění, které utrpěl 25. února 2016. V duelu na ledě Toronta utrpěl Nestrašil (po střetu s útočníkem Nazemem Kadrim) zlomeniny páteřních obratlů a sezóna 2015-16 tak pro něj předčasně skončila.
Po náročné rekonvalescenci, dlouhé týdny se na lůžku nesměl ani pohnout, se do NHL zase vrátil. V základní části soutěže odehrál Nestrašil v dresu Hurikánů 115 zápasů, ve kterých nasbíral 46 kanadských bodů za 17 branek a 29 přihrávek.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -