- Reklama -

Andrej Šustr zůstane věrný Bleskům z Tampy Bay

- Reklama -

Český hokejista Andrej Šustr prodloužil o jeden rok spolupráci s vedením Tampy Bay. Uzavření nového kontraktu pro šestadvacetiletého obránce znamená, že se na začátku července nestane chráněným volným hráčem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Plzeňský rodák si v příští sezóně vydělá 1,95 miliónu dolarů, 350 tisíc USD víc, než pobíral v minulém ročníku NHL. „Doufal jsem, že se dohodneme dřív než později,“ uvedl Šustr v rozhovoru pro list Tampa Bay Times. „Jsem šťastný, protože teď se už nemusím soustředit na nic jiného než na trénink.“
Účastník Světového poháru 2016 má před sebou šestou sezónu v National Hockey League a nikdy nehrál za jiný klub.
„Určitě bych se chtěl víc zařadit mezi vůdce týmu. Máme v mužstvu několik mladých obránců, kteří jsou na tom stejně jako já před několika lety. Mám v úmyslu udělat vše, co mohu, abych jim pomohl,“ sdělil hokejista, jenž nikdy nebyl draftován.

Šustr ušel dlouhou cestu od roku 2013, kdy opustil univerzitní tým v Nebrasce-Omaze (NCAA) a vyzkoušel hokej mezi profesionály. Ještě jako studenta ho na svůj přípravný kemp mladých nadějí pozvaly kluby Pittsburgh Penguins, NY Rangers a byla mezi nimi i Tampa Bay Lightning, jimž se Šustr upsal jako volný hráč 21. března 2013.
Začínal v záložním celku Syracuse Crunch (AHL), s nímž se ročníku 2012-13 podíval až do finále Calder Cupu. Postupně získal potřebnou dávku sebedůvěry a dnes je kmenovým zadákem Lightning.
V základní části nejslavnější hokejové soutěže světa dosud odehrál 274 zápasů, ve kterých nasbíral 56 bodů (8+48). V 46 utkáních play off zaznamenal dvě branky a tři asistence.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -