- Reklama -

Andrew Ference doufá, že zůstane kapitánem Edmontonu

- Reklama -

Obránce Andrew Ference hraje za Edmonton od léta 2013, kdy s Oilers podepsal smlouvu jako volný hráč. A od příchodu do kanadského týmu nosil na prsou kapitánské céčko. Jestli to tak bude i v následující sezóně, neví. Ale rozhodně by si to přál. Jde o to, jestli si to bude přát také nový trenér Todd McLellan.
„Mám rád, když se věci řeší otevřeně. Nemám rád, když se kolem našlapuje jak na skořápkách od vajec a panuje dusná atmosféra, kdy hráč nemluví s trenérem nebo generálním manažerem. To je pak bezvýsledná situace. Každý v Oilers by měl tahat za jeden provaz,“ myslí si Ference.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A pokud nebude mít céčko zkušený šestatřicetiletý obránce, věděl by, kdo jej může nahradit, ale nechce to říci nahlas. „Tohle se přece nedělá tak, že bych vám dal nějaký seznam. Ale jsem si jistý, koho bych vybral,“ říká Ference.
„Někteří z kluků k tomu mají blízko. V týmu je potřeba mít několik lídrů, ať už s céčkem nebo bez něj, kteří dokážou mužstvo strhnout. Není to jen o jednom hráči, který ponese prapor. Musíte umět táhnout ostatní,“ dodává.
V poslední sezóně mu dělali asistenty mladí útočníci Jordan Eberle (25 let) a Taylor Hall (23), mezi lídry patří také Ryan Nugent-Hopkins (22), teď ještě přijde obletovaná jednička posledního draftu NHL Connor McDavid (18).
„Kdokoli může být kapitán… Ale otázka, kterou si kladu, je: kdo bude stejnou osobností i s céčkem na hrudi?“ zamýšlí se Ference.
Obránce, jenž kdysi hrával i českou extraligu a dodnes na něj vzpomínají v Českých Budějovicích (2012-13, 21 utkání, 2+5), bere roli kapitána vážně.
„Nemělo by to změnit váš charakter. Někteří hráči po zvolení kapitánem začnou přeceňovat svou roli a začnou se chovat odlišně. Kapitánství by vás ale nemělo změnit. Přirozené lídrovství by mělo být stejné, ať už jste kapitán nebo ne. Přesně to z vás dělá opravdového kapitána,“ uzavírá edmontonský rodák.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -