- Reklama -

Angažmá zraněného Michálka v St. Louis nevnímají jako riziko

- Reklama -

Zbyněk Michálek mohl být hráčem St. Louis už před dvěma týdny. Generální manažer Blues Doug Armstrong podnikl 9. února osobní cestu do Chicaga, kde hrála Arizona, aby si českého obránce pořádně prohlédl. Z jeho obětavé defenzivní hry byl nadšený.
„Hráli oslabení v prodloužení a on byl u toho. Celou noc nastupoval na jejich nejlepšího hráče Jonathana Toewse,“ vybavuje si Armstrong.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Krátce nato se rozběhla jednání o přestupu, jenomže Michálek utrpěl 14. února otřes mozku a všechno se zadrhlo. V pondělí, jen pár hodin před uzávěrkou přestupů, se St. Louis ozvalo Arizoně znovu. A tentokrát už odpovědní činovníci zmáčkli spoušť. Blues získali Michálka s podmíněnou volbou ve třetím kole draftu za talentovaného Maxima Letunova.
Blues získali také z Pittsburghu Roba Bortuzza z Toronta Olliho Jokinena, Michálek je ale obecně považován za úlovek číslo jedna. Nebo aspoň bude, jakmile se uzdraví. Za Arizonu nenastoupil k posledním šesti duelům, do St. Louis se má přesunout co nejrychleji, kdy se ale dostane do ostré zápasové zátěže, si v tuto chvíli netroufá nikdo odhadovat.
„Je to další krok v mém zotavení a já doufám, že už to nebude dlouho trvat, než se úplně vrátím na led,“ popisoval svůj stav dvaatřicetiletý Jihočech. „Může to být ještě pár dnů, ale taky týdnů, u tohoto zranění nikdy nevíte.“
Michálek utrpěl během své kariéry už druhý otřes mozku. První prodělal zhruba před čtyřmi lety, tehdy ho to stálo tři týdny pauzy bez hokeje. Zástupci St. Louis se však v tomto případě nebojí, že by až tolik riskovali, protože hráčův stav jeví známky zlepšení.

„Také my, stejně jako další kluby NHL, se potýkáme se zraněními a zatím jsme spokojeni se známkami pravděpodobného termínu návratu,“ ujistil Armstrong. „Každý hráč je jiný, nicméně on se jeví na pozitivní cestě. Cvičí, mezitím dělá dny volna, a zatím nemá žádné symptomy.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Michálek je ceněný zejména pro svou poctivou defenzivní práci. Od roku 2005, kdy vstoupil do nejslavnější hokejové ligy, je nejlepší v blokování střel. Celkem jich zblokoval 1559. V 696 zápasech nasbíral 167 bodů. Zdobí ho také typicky jihočeská skromnost.
„Nemyslím, že je na mé hře něco fantastického,“ soudí rodák z Jindřichova Hradce. „Cením si toho, že někdo dal šanci zraněnému hráči, a doufám, že budu brzo zpátky a dokážu, že se ve mně nemýlili. Chci se jim vyplatit a udělat, co bude v mých silách, abych byl zpět co nejdřív,“ uzavírá Michálek.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -