- Reklama -

Anketu o nejlepší hráče týdne v NHL ovládli gólmani

- Reklama -

Tradiční anketu o největší hvězdy uplynulého týdne v NHL tentokrát ovládli gólmani, kteří měli podle vedení soutěže v hodnoceném období navrch nad hráči z pole. Největší pozornost hodnotící komise si vysloužil strážce brankoviště New Yorku Islanders Jaroslav Halák, třetí hvězdou se stal gólman Calgary Karri Rämö. Mezi ně se vklínil křídelník Tampy Bay Ryan Calahan.
Devětadvacetiletý Halák předvádí v poslední době skutečně vynikající výkony. Během uplynulých sedmí dní dovedl svůj tým ke třem výhrám. Bratislavský rodák zneškodnil všech 80 z 83 střel a své statistiky si vylepšil o jeden shutout (33. shutout v kariéře). Halák měl výborný průměr 0,95 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 95,4 procenta.
Halák má za sebou sérii devíti výher v řadě a je hlavní příčinou, proč Ostrované odehráli nejlepší listopad za posledních 34 let. „ Jaro (Halák) chytá výborně. Brankář je hlavní páteří týmu, něco jako quarterback v americkém fotbale,“ chválí svého svěřence kouč Islanders Jack Capuano, jehož tým zaznamenal v listopadu bilanci 11 výher a tři porážky. To se Islanders povedlo naposledy v sezóně 1980-81, kdy vyhráli podruhé Stanley Cup.
24. listopad, NY Islanders – Philadelphia 1:0sn, Halák (21/21)
26. listopad, NY Islanders – Washington 3:2, Halák (27/25)
29. listopad, NY Islanders – New Jersey 3:1, Halák (35/34)
Také Tampa Bay byla v minulém týdnu stoprocentně úspěšná a z velké míry za to vděčí Ryanu Callahanovi, který se na dvou výhrách Lightning podílel třemi góly a dvěma asistencemi. Povedl se mu především zápas s newyorskými Jezdci. V souboji proti svým bývalým spoluhráčům dvakrát rozvlnil síť a navíc nahrál na gól Stamkosovi.
26. listopad, Tampa Bay – NY Rangers 4:3, Callahan (2+1)
29. listopad, Tampa Bay – Ottawa 4:1, Callahan (1+1)
Třetí hvězdou byl vyhlášen Karri Rämö, který v minulém týdnu nastoupil do dvou utkání a obě dokončil s čistým štítem. Nejprve se mu to povedlo ve čtvrtek na ledě San Jose, v němž zneškodnil 32 střel. V sobotním duelu s Arizonou Coyotes mu statistici napočítali 26 zákroků. Jeho neprůstřelnost trvá už 129 minut a 34 sekund. „Rämo je výborný. Vidí puk a já osobně myslím, že jeho poziční hra je bezchybná,“ ocenil současné výkony finského brankáře kouč Bob Hartley.
26. listopad, San Jose – Calgary 2:0, Rämö (32/32)
29. listopad, Arizona – Calgary 3:0, Rämö (26/26)
Foto: Icon Sports Wire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -