- Reklama -

Anketu o nejlepší hráče týdne v NHL ovládli útočníci Gaudreau, Wilson a Gagner

- Reklama -

Pravidelně každé pondělí vyhlašuje NHL nejlepší hráče minulého týdne. Podle mínění členů hodnotící komise měli v hodnoceném období jasně navrch zástupci ofenzivy. Tradiční anketu tentokrát ovládli útočníci Johnny Gaudreau z Calgary, Colin Wilson z Nashvillu a Sam Gagner z Arizony.
První hvězdou byl zvolen americký hokejista Johnny Gaudreau. Rodák ze Salemu byl v uplynulém týdnu nejlepším střelcem soutěže. Ve dvou zápasech vstřelil pět branek a měl velký podíl na tom, že Flames oba zápasy vyhráli.
Výborně mu vyšel pondělní duel na ledě Los Angelesm v němž Gaudreau oslavil premiérový hattrick v NHL. Podařilo se mu to ve věku 21 let a 131 dnů. Od 28. prosince 1987, kdy tímto způsobem zazářil Joe Nieuwendyk, neměli Flames v sestavě mladšího hráče, jemuž by se podařilo vstřelit v jednom utkání NHL minimálně tři branky.
Gaudreau v duelu proti Kings nejprve ve 39. minutě snížil na 1:3, v 58. minutě už při hře bez brankáře přidal druhý gól a 59 sekund před závěrečnou sirénou po přihrávce Jiřího Hudlera vyrovnal na 3:3. V poslední minutě prodloužení pak zařídil výhru Flames obránce Mark Giordano.
22. prosinec, Los Angeles – Calgary 3:4pp (3+0)
27. prosinec, Calgary – Edmonton 4:1 (2+0)
Pětadvacetiletý Colin Wilson se ve třech utkáních předvedl pěti kanadskými body za čtyři góly a jednu asistenci.
22. prosinec, Columbus – Nashville 1:5 (1+1)
23. prosinec, Boston – Nashville 3:5 (1+0)
27. prosinec, Nashville – Philadelphia 4:1 (2+0)
Sam Gagner byl v minulém týdnu nejproduktivnějším hráčem nejprestižnější hokejové soutěže světa. Rodák z Londonu odehrál tři zápasy a své letošní statistiky si v nich vylepšil o šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.
22. prosinec, Vancouver – Arizona 7:1, Gagner (0+1)
23. prosinec, Edmonton – Arizona 1:5, Gagner (2+2)
27. prosinec, Arizona – Anaheim 2:1, Gagner (0+1)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -