- Reklama -

Antoine Roussel inkasoval ránu pukem a letošní sezóna pro něj nejspíš skončila

- Reklama -

Hokejisté Dallasu se musí ve zbytku základní části letošní sezóny NHL obejít bez Antoinea Roussela. Sedmadvacetiletý útočník se ve čtvrtečním utkání v aréně American Airlines Center s New Yorkem Islanders zranil a byl nucen odstoupit ze hry.
Necelé tři minuty před koncem první části se Roussel smolně zranil při blokování tvrdé střely Johnnyho Boychuka. Puk vyslaný z hokejky obránce Islanders zasáhl francouzského reprezentanta do levé ruky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Antoine má zraněnou ruku, ale přesná diagnóza bude určena až po magnetické rezonanci,“ sdělil kouč Stars Lindy Ruff zámořským novinářům bezprostředně po zápase. „Teď je to velmi bolestivé a až vyšetření ukáže, jakého je to zranění rozsahu,“ doplnil.
V sobotním prohlášení Ruff uvedl, že Roussel už zřejmě do letošní sezóny nezasáhne. „Vzhledem k tomu, jak dlouho má trvat jeho rekonvalescence, je to dost pravděpodobné. Lékaři odhadují dobu jeho léčení na šest až osm týdnů,“ řekl sedmapadesátiletý rodák z Warburgu (provincie Alberta).
Antoine Roussel je aktuálně čtvrtým nejlepším střelcem a sedmým nejproduktivnějším hráčem Dallasu. V 60 utkáních nasbíral 27 bodů za 12 branek a 15 přihrávek. Na uvolněný post v prvním týmu Hvězd se pokusí prosadit forvard záložního celku Texas Stars (AHL) Remi Elie.
„Je to dobrý bruslař. Jen velmi těžko se mu dá sebrat puk,“ uvedl Ruffa na adresu jednadvacetiletého Kanaďana. „Hraje velmi podobným stylem jako Roussel. Je to skutečný specialista na forčekink a hraje se proti němu opravdu těžko.“
Zástupci Dallasu draftovali rodáka z Cornwallu ve druhém kole v roce 2013 (40. celkově) a ve včerejším duelu na ledě Floridy absolvoval svou premiéru v NHL. Během 22 střídání strávil Elie na ledě 15 minut a 29 sekund. Do statistik si připsal devě střely na branku a jeden hit.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -