- Reklama -

Arbitráž ano i ne. Smith se s Nashvillem nakonec dohodl

- Reklama -

Představa nepříjemného dohadování před nezávislým arbitrem popožene hokejisty často k tomu, že se s klubem dohodnou ještě před návštěvou soudu. V případě Craiga Smithe tahle hrozba zafungovala se zpožděním. V pondělí absolvoval arbitráž s Nashvillem, ale ještě před vynesením rozsudku podepsal pětiletou smlouvu za 21,25 miliónu dolarů.
„Craig Smith je nedílnou součástí našeho mladého jádra a my jsme potěšeni, že jsme uzavřeli dlouhodobý kontrakt, se kterým jsou spokojené obě strany,“ sdělil zástupcům tisku generální manažer Predátorů David Poile. „Vzhledem ke Craigově odolnosti, pracovnímu nasazení a intenzitě předváděné hry věříme, že bude stejně produktivní jako dřív a bude platným členem naší ofenzívy po dalších pět let.“
Rodák z amerického Madisonu má za sebou dvě sezóny, v nichž pokořil metu dvaceti branek. V NHL, kam ho Predators draftovali v roce 2009 ve čtvrtém kole, nasbíral v 277 utkáních 65 gólů a 79 asistencí. V minulém ročníku nastupoval v elitní formaci po boku Mikea Ribeira a Filipa Forsberga, na tuhle spolupráci bude celé trio moci navázat i v novém sezóně.
V ní si vydělá 3,75 miliónu dolarů, poté je Smithova smlouva odstupňovaná s pravidelným nárůstem 250 tisíc dolarů ročně.
GM Poile zbývá v brzké době vyřešit ještě jednu arbitrážní záležitost. Slyšení s dalším útočníkem Colinem Wilsonem je naplánováno na 28. července, ale nechá se předpokládat, že obě strany se dohodnou už dříve.
„Bavil jsem se s jejich agenty a všichni máme zájem o dlouhodobé smlouvy,“ říkal Poile už začátkem měsíce, když zjistil, kdo se k arbitráži hlásí. „Řekněme v řádu čtyř let, to by dávalo smysl. Nemám křišťálovou kouli, abych věděl, co se stane, ale tímhle směrem se chceme ubírat.“
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -