- Reklama -

Arbitráž rozhodla o mzdě útočníka Chiassona v Ottawě

- Reklama -

Arbitráž přisoudila útočníkovi Alexi Chiassonovi novou smlouvu v Ottawě, díky níž si v příští sezóně vydělá 1,2 miliónu dolarů. Slyšení před nezávislým soudcem se uskutečnilo ve čtvrtek v Torontu z iniciativy hráče.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kanadský hokejista se stal 1. července chráněným volným hráčem a jednal se Senátory o novém kontraktu. Od svého dosavadního zaměstnavatele požadoval 2,475 milionu dolarů na sezónu, klub mu nabízel rovný milion USD.
„Arbitrážní řízení proběhlo podle našich představ – my jsme měli možnost argumentovat v náš prospěch stejně jako skupina kolem Alexe,“ řekl generální manažer Sens Bryan Murray. „Dle našeho mínění předložili zástupci obou stran férové a detailní argumenty a s rozhodnutím arbitrážního soudce jsme spokojeni.“
Chiasson přestoupil do Ottawy 1. ledna 2014 z Dallasu. Spolu s ním putovali do kanadské metropole Alex Guptill a Nicholas Paul, Sens získali i právo volby v druhém kole letošního draftu. Soupisku Stars tehdy posílili Jason Spezza a Ludwig Karlsson.
Čtyřiadvacetiletý Chiasson odehrál v základní části National Hockey League 162 utkání, ve kterých zaznamenal 68 bodů za 30 branek a 38 přihrávek. V 10 zápasech play off si rodák z Montrealu připsal jeden gól a shodný počet asistencí.
„Jsme rádi, že máme Alexe pod smlouvou a očekáváme, že v nové sezóně bude patřit mezi naše produktivní hráče,“ sdělil Murray. „Alex dostane šanci hrát důležitou roli v úspěších našeho celku,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -