- Reklama -

Coyotes hledají nového lídra. Ekman-Larsson by mohl být ideální volbou

- Reklama -

Kanadský útočník Shane Doan byl od roku 2003 kapitánem Arizony, na začátku léta mu ale Coyotes dali najevo, že už s ním po jednadvaceti letech věrných služeb víc nepočítají. Logicky se proto nabízí otázka, kdo ho nahradí?
Nástupcem čtyřicetiletého rodáka z Halkirku by se mohl stát například švédský hokejista Oliver Ekman-Larsson, jenž by si takového projevu důvěry nového trenéra Ricka Toccheta (nahradil Davea Tippetta) i vedení klubu nesmírně vážil, byla to pro něj neocenitelná zkušenost.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byla by to obrovská pocta a taky obrovský závazek. O něčem takovém jsem nesnil ani jako malý, protože to bylo ještě tak daleko. Bylo by to neuvěřitelné,“ uvedl pro oficiální stránky NHL šestadvacetiletý obránce.
Odpovědnosti související s rolí lídra týmu se Oliver Ekman-Larsson nebojí. „Doufám, že jsem na to dobře připravený. Tohle dopředu nikdy nevíte,“ věří majitel zlaté medaile z letošního mistrovství světa ve Francii a Německu, jehož si Coyotes vybrali před osmi lety v prvním kole draftu NHL z 6. pozice.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Během sedmi sezón odehrál za Coyotes 494 utkání v základní části National Hockey League, nasbíral v nich 248 bodů za 88 branek a 160 přihrávek. V 16 zápasech play off zaznamenal jeden gól a tři asistence.
„Nemyslím si, že bych měl dělat něco jinak. Chci být sám sebou. Věřím tomu, co jsem za posledních sedm let odvedl a pokud dostanu kapitánské céčko, mohlo to být proto, že se jim líbí to, co jsem udělal a jaká osobnost jsem,“ míní Ekman-Larsson, který má v arizonském týmu smlouvu ještě na dva roky.
Embed from Getty Images
Zda to bude právě Ekman-Larsson, kdo převezme kapitánské céčko po Doanovi, to se teprve uvidí. Jedna věc je ale jistá – určitě bude mít nového parťáka v obranné dvojici krajana Niklase Hjalmarssona.
Trojnásobný vítěz Stanley Cupu totiž na konci června poprvé v kariéře změnil v NHL působiště. Chicago ho vyměnilo do Arizony za Connora Murphyho, letošního kapitána týmu USA na MS a dvaadvacetiletého útočníka Laurenta Dauphina.
„Potvrdil mi to generální manažer John Chayka a mám z toho ohromnou radost,“ řekl Ekman-Larsson. „Znám ho z reprezentace. Hraje se s ním velmi snadno, hodně komunikuje, je to výborný bruslař, umí podržet puk a tvořit hru. Niklas ví, jak vítězit. Můžeme se od něho hodně naučit.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -