- Reklama -

Arizona obdržela tvrdý trest

- Reklama -

NHL se ve středu odhodlala k tvrdému trestu, kterým počastovala organizaci Coyotes.
Arizoně byla za nepovolené fyzické zkoušky mladíků odebrána volba ve druhém kole letošního draftu. O rok později se nedobrovolně musí vzdát také výběru z prvního kola.

Plánují Yotes zásadní loučení?

A čím se celek z Glendale provinil? NHL svým mužstvům neumožňuje fyzické testování mladých hokejistů, kteří ještě neprošli draftem. K tomu slouží až speciální setkání pořádané pod hlavičkou soutěže.


Komisionář Gary Bettman se rozhodl vzhledem na „specifické okolnosti“ k ráznému potrestání.
„S rozhodnutím ligy jsme byli srozuměni a naprosto ho respektujeme. Nové vedení přijalo důkladné vnitřní kontroly a opatření, které by nám měly pomoci zabránit tomu, aby se něco podobného opakovalo. Dále situaci odmítáme komentovat,” stojí v tiskové zprávě Yotes.
Renomovaný portál The Athletic vyčíslil ztrátu, která vyplyne z promarněných výběrů v prvních dvou kolech draftu, na pět milionů dolarů.
Ligoví funkcionáři ani zástupci Yotes neuvedli, kolik mladíků podrobila Arizona svým zakázaným testům.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -