- Reklama -

Arizonu čekají změny. Odejdou Michálek s Eratem?

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Není to tak dávno, co Kojoti zápasili s LA Kings o postup do finále Stanley Cupu. Jenže tyto časy jsou, zdá se, nenávratně pryč. Arizonský klub se v posledních dvou letech nekvalifikoval do play off, a pokud mu v těchto případech uteklo jen o fous, letos je to už vyložená katastrofa.
Za první polovinu letošního ročníku nasbíralo mužstvo vedené koučem Davem Tippetem pouze 36 bodů – ještě nikdy na tom tým nebyl po 41 zápasech tak bledě. Nijak mu nepomohla ani novoroční nadílka v podobě šesti domácích utkání v řadě.
Coyotes uspěli jen ve dvou z nich a pár dní před přestávkou v podobě all-star víkendu jim patří předposlední pozice v Západní konferenci. Řekněme, že již „klasicky“ jsou na tom hůře pouze Olejáři z Edmontonu.
Těžké časy si žádají rázná a radikální rozhodnutí. Ve středu se vedení klubu rozloučilo s brankářem Devanem Dubnykem, který zamířil do Minnesoty výměnou za volbu ve třetím kole nadcházejícího draftu. Jeho odchod může být pouhou předzvěstí větších změn, které mají v plánu generální manažer Don Maloney a jeho spolupracovníci.
„Když se týmu nedaří a sezóna se zdá být ztracená, lidé začnou analyzovat hru celého mužstva. Co by se dalo změnit, aby se klubu v příštích letech vedlo lépe. A začínají ukazovat prstem na jednotlivce, se kterými by se v nových časech nemuselo počítat. Je to zcela přirozené chování. A myslím si, že vedení našeho týmu momentálně zvažuje všechny alternativy, jakým směrem se chce v budoucnu vydat. Jako hráči vám nezbývá nic jiného, než se s tím smířit. I když není snadné to vystrnadit z hlavy, my můžeme ovlivnit pouze dění na ledě,“ řekl obránce Zbyněk Michálek.

Jeho jméno se v přestupových kuloárech zmiňuje docela často. Z jediného prostého důvodu – po sezóně mu vyprší kontrakt. Podobně je na tom i jeho krajan Martin Erat, a další útočníci Antoine Vermette, Dave Moss a B.J. Crombeen. Navíc Maloney dal výměnou Dubnyka jasně najevo, že se změnami nehodlá čekat až do 2. března, tedy posledního dne, kdy budou přestupy ještě možné.
„Jsou to profesionálové, takže se s tím umí vyrovnat. Naše práce nekončí. Musíme makat naplno, podávat večer co večer stoprocentní výkony a pak věřím, že máme natolik silný tým, že dokážeme urvat ještě nějaká vítězství. Ale potřebujeme, aby to přijali všichni naši hráči,“ řekl trenér Dave Tippett.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Snažíme se různými způsoby oživit náš kádr, abychom neupadli do letargie. Dáváme šanci mladým hráčům, pro které je to výborná příležitost, jak se ukázat světu v tom nejlepším světle. Ale pokud i oni sami přijdou s tím, že nemá cenu to ještě zkoušet, pak opravdu děláme něco špatně,“ dodal trenér Arizony.
Nicméně Kojotům už letos nepomůže ani zázrak. Ztráta 15 bodů na play off, byť se nemusí jevit až tak tragicky, je ve dvoubodovém systému téměř nepřekonatelnou propastí. Změny prostě přijít musejí.
„Jak se blíží uzávěrka přestupů, člověka čím dál více sžírají pochybnosti. S tím jak se vyvíjí sezóna, jak přicházejí nucené změny. V létě mi končí smlouva a tak je mi jasné, že se mohou týkat i mě osobně. Snažím se vyhýbat Twitteru a internetu obecně, abych zůstal v klidu a soustředil se pouze na další zápas,“ popsal své chmurné myšlenky Zbyněk Michálek.
„Jsou to složité časy. To nemůžu popřít. Ale takový už je život profesionálního hokejisty. Musíte být připraven v podstatě na všechno. Kdo ví, už za pár hodin si možná budu balit kufry. Tak to prostě chodí. Ale momentálně mám stále povinností vůči svému současnému klubu,“ dodal český obránce.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -