- Reklama -

Armstrong: Mladíci pro nás budou soupeř jako každý jiný

- Reklama -

Doug Armstrong jako generální manažer, pětice Ken Holland, Bob Murray, Marc Bergevin, Rob Blake a Scott Salmond jako jeho asistenti. Po včerejším oficiálním jmenování už může realizační tým Kanady pomalu rozmýšlet, koho příští rok na podzim povolá k účasti na Světovém poháru – ovšem s jedním omezením. V dresu s javorovým listem na hrudi nemohou nastoupit hokejisté, kteří před 1. zářím 2016 neoslavili 24. narozeniny. Pro ty je vyhrazeno speciálně sestavené mužstvo Youngstars.
Kanaďané tak nemohou pro nominaci počítat např. s Nathanem MacKinnonem, Seanem Monahanem, Aaronem Ekbladem či Connorem McDavidem. Spojené státy mohou ze svých plánů vyškrtnout Johnnyho Gaudreaua, Setha Jonese, Jacka Eichela nebo Brandona Saada, abychom z obou zemí jmenovali alespoň některé mladíky.


Mohlo by vás zajímat:


Vzhledem k široké základně hokejových talentů to pro Armstronga znamená jen malou komplikaci. „Abych byl upřímný, naším úkolem bude bojovat proti těmhle klukům. Myslím, že ten tým bude mít některé velmi talentované hráče ze Severní Ameriky a bude konkurenceschopný, ale z našeho mužstva budeme kvůli tomu muset vyloučit jen jednoho, maximálně dva hráče,“ odhaduje Armstrong.
Na skládání družstva mladíků se budou společně podílet NHL, hráčská asociace NHLPA a kanadský a americký hokejový svaz. V případě posledních dvou organizací půjde samozřejmě o jiné lidi, než kteří dostali na starost národní reprezentace.
„Přistoupíme k tomu ale stejně, postavíme to nejlepší, co bude v nabídce,“ slibuje prezident Hockey Canada Tom Renney. „Určitě to bude úžasná skupina mladých lidí, na které bude upřena pozornost a kteří na ledě předvedou možná víc, než se od nich očekává, protože jsou velice dobří.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Manažerský tým Youngstars ještě nebyl určen, ale spekuluje se o tom, že ho zřejmě budou tvořit hokejové osobnosti s dvojím (kanadským i americkým) občanstvím. V úvahu tak připadají např. Stan Bowman (Chicago), Brian Burke (Calgary), Dale Tallon (Florida), na post hlavního trenéra třeba Jon Cooper z Tampy Bay.
NHL sice ještě nezveřejnila hrací plán World Cupu, ale z neoficiálních informací vyplývá, že tým Youngstars bude v jiné skupině než Kanada a USA. K bitvě „starých“ proti „mladým“ by tedy mohlo dojít nejdříve v semifinále.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -