- Reklama -

Avs se zdráhají dát Rantanenovi Marnerův plat

- Reklama -

Colorado není připraveno platit útočníka Mikka Rantanena stejnou sumou, jakou dostává Mitch Marner v Torontu. Zprávu ze zákulisí zveřejnil Pierre LeBrun z portálu The Athletic.
Marner, který byl také chráněným volným hráčem, podepsal minulý týden šestiletý kontrakt na 65,36 mil. dolarů.
Avalanche nabídli Rantanenovi bez úspěchu dlouhodobou smlouvu na začátku září. Jednání od té doby však podle LeBruna nikam nepokročila.
Podobný popis situace nastínil i hráčův agent Mike Liut, jenž ve středu řekl, že k dohodě mezi oběma stranami zatím není blízko.

22letý Fin skončil v minulé sezóně s 87 body jako druhý nejproduktivnější člen sestavy Avs. Níže předkládáme srovnání s Marnerem napříč prvními třemi sezónami v NHL:

zápasy G A body na zápas ice time
Marner 241 67 157 224 (0.93) 17:41
Rantanen 239 80 129 209 (0.87) 18:53

Rantanen se aktuálně připravuje s norským celkem Storhamar Dragons a zůstává i nadále ve skupině chráněných volných hráčů, jež čekají na podpis. Kromě něj mezi ně patří i Brayden Point, Matthew Tkachuk, Patrik Laine či Kyle Connor.
Colorado má aktuálně pod platovým stropem k dispozici 15,61 mil. dolarů a Rantanen je jeho posledním hokejistou bez smlouvy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -