- Reklama -

Až se Gudas vrátí do hry, bude už Letcem

- Reklama -

Tedy, on je jím už nyní – poté, co ho Tampa Bay vyměnila spolu s první a třetí volbou v letošním draftu do Philadelphie za jiného zadáka Braydona Coburna. Není však pravděpodobné, že by se v této sezóně ještě v dresu Flyers objevil. Jak možná víte, český obránce začátkem ledna absolvoval operaci kolena, po které musí asi čtyři měsíce odpočívat – a vzhledem k současnému postavení jeho nového zaměstnavatele je značně nejisté, že by Letci ještě začátkem května mysleli na hokej. Na osmý Boston ztrácejí šest bodů, mají odehráno o jedno utkání více a mezi oběma týmy je v tabulce ještě Florida.
Gudas se nicméně v dresu Philadelphie ještě představí, tříletá smlouva za 2,975 mil. dolarů mu vyprší až po příští sezóně. Coburn, který ho v defenzívě Blesků nahradí, je na tom z hlediska závazků podobně – jen s tím podstatným rozdílem, že jeho průměrný roční příjem je 4,5 miliónu.
Pokud by se snad Bleskům nepodařilo postoupit do play off a navíc by zvítězily v draftové loterii, nepošlou Letcům absolutní první volbu, ale právo výběru v úvodním kole, které získaly před rokem od NY Rangers při trejdu Martina St. Louise.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výměna byla finalizována pozdě v noci, takže zatím nemáme vyjádření jejích aktérů. Víme ale, že z hlediska ztrát draftových pozic si ji Lightning mohli dovolit, protože ve stejnou dobu domluvil generální manažer Steve Yzerman trejd útočníka Bretta Connollyho do Bostonu za dvě druhé volby, při letošních a příštích výběrech.
Connolly, kterého Lightning draftovali v roce 2010 ze šestého místa, se po sezóně stane chráněným volným hráčem.
Foto: Icon Sporstwire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -