- Reklama -

Babcock poprvé v Detroitu jako soupeř

- Reklama -

Ještě nějakou dobu to bude trvat. Mike Babcock sice přetváří Toronto k obrazu svému, zatím ale jeho nový tým nestačí na ten starý. Bývalý kouč Detroitu zavítal s Javorovými listy během přípravy do Joe Louis Areny a prohrál tady 2:4. Na lavičce pro hosty seděl poprvé po jedenácti letech.
„Nemyslel jsem na to,“ řekl po pátečním utkání. „Řekl jsem už po příjezdu, že je to tuším dvanáct let, když počítáte i výluku, co jsem tu hrál naposledy s jiným týmem.“ Upřesněme, že Babcock zde byl naposledy jako host 3. ledna 2004 s Anaheimem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Mluvil jsem před utkáním s generálním manažerem Kenem Hollandem. Srovnává se s novými lidmi, dobíjí ho to. Já dělám taky s partou nových lidí, která zase dobíjí mě. I když jsem to tady miloval, myslím, že přišel čas odejít, což dostalo i je do lepší situace.“
Zatím o nic nešlo, i tak měl ale přípravný zápas svou hodnotu. Skóre otevřel na začátku druhé minuty za hosty James Van Riemsdyk, pak začal za delší konec provazu tahat Detroit. Vítězný gól zajistil ve čtvrté minutě třetí třetiny Henrik Zetterberg, skóre zpečetil při závěrečné hře bez brankáře na 4:2 Brad Richards, jenž přišel do Detroitu z Chicaga.
„Byl tady opravdu dlouho, ale takový je sport,“ řekl brankář Jimmy Howard. „Chlapi odcházejí. Není to poprvé v téhle šatně, co někdo odešel. Nic zvláštního.“
Také hráči Rudých křídel si zvykají na nového kouče. Detroit má v přípravě pod trenérem Jeffem Blashillem bilanci pěti výher a dvou porážek v prodloužení. Blashill trénoval minulé tři sezóny farmu Grand Rapids v AHL.
„Oba jsou hodně nároční, oba praktikují velmi intenzivní tréninky,“ srovnával Howard. „Oba od nás předpokládají plně profesionální přístup. Abych byl upřímný, jsou si hodně podobní. Snad jediná drobná odlišnost může být, že Blashill se trochu víc zasměje.“

Mike Babcock má před sebou v Torontu velkou výzvu. Detroit dovedl do play off v každé ze svých deseti sezón. Maple Leafs si zahráli vyřazovací boje od roku 2004 jen jednou.
„Samozřejmě jsem tu zažil skvělé časy a moc jsem si to tady užil,“ řekl Babcock k působení v Detroitu. „Nicméně teď si to užiju v Torontu. Stavíme nový program, na který můžeme být hrdí.“ Ze samotné porážky si přitom nic nedělal. „Až to budeme hrát příští pátek o skutečné body, bude to jiné,“ slíbil fanouškům Toronta.
Foto: Icon Sportswire
Sestřih z přípravného utkání mezi Detroitem a Torontem:

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -