- Reklama -

Babcockovu premiéru pokazil Pacioretty, v úvodním hracím dni nové sezóny NHL se střelecky prosadili Hertl a Hudler

- Reklama -

Čtyřmi zápasy odstartoval ve středu nový ročník NHL. Minimálně hodinový náskok na začátku oproti ostatním včerejším utkáním předurčoval aktéry duelu mezi Torontem a Montrealem, aby z jejich řad vzešel autor první branky 98. sezóny nejprestižnější hokejové soutěže světa. Premiérový zápis učinil kapitán Habs Max Pacioretty po třech minutách hry a na konci to byl také on, kdo střelou do prázdné branky při power play soupeře pečetil vítězství hostů 3:1. Druhou branku Canadiens vstřelil Alex Galchenyuk.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za domácí mužstvo se trefil pouze James van Riemsdyk, který v úvodu druhé třetiny vyrovnal na 1:1. Víckrát už si ale Maple Leafs na výtečného gólmana Careyho Priceho nepřišli. Miku Babcockovi se tak ostře sledovaná premiéra na lavičce Toronta nevydařila. Avšak bývalý dlouholetý lodivod Detroitu se do historie utkání zapsal jedním zajímavým počinem.
Stal se totiž prvním trenérem, který využil nové pravidlo NHL a nechat přezkoumat při inkasované brance videozáznam akce, na jejímž konci skóroval Jeff Petry. Rozhodčí jeho gól nakonec neuznali, protože televizní záběry potvrdily, že český forvard Tomáš Plekanec fauloval brankáře Jonathana Berniera těsně předtím, než puk prošel za brankovou čáru.
Také v dalších třech zápasech byli úspěšnější hosté. Chicago podlehlo New Yorku Rangers 2:3, Vancouver vyhrál 5:1 na ledě Calgary a kalifornské derby opanovalo San Jose, které stejným poměrem zvítězilo v Los Angeles.
Možná Blackhawks vstoupili do sezóny s něčím, čemu se říká vítězná kocovina. Obhájci Stanley Cupu nejprve během půlhodinového ceremoniálu vyvěsili před více než 22 tisíci fanoušky v ochozech United Center banner s připomínkou vítězství v sezóně 2014-15 a pak nastoupili proti týmu, který by je letos velmi rád sesadil z trůnu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O body připravila hráče Chicaga první třetina, když nabrali dvoubrankové manko, které nebylo v jejich silách dohonit. Slibný náskok zařídili newyorským Jezdcům Oscar Lindberg, Kevin Klein a Derek Stepan, góly Blackhawks vstřelili nováček soutěže Artěm Panarin a jednadvacetiletý Fin Teuvo Teräväinen. Černé jestřáby hodně mrzel neuznaný gól Patricka Kanea z poslední minuty zápasu. Rozhodčí po akci Kanea rozpažil, neboť přerušil hru dřív, než puk skončil v bráně.
Vancouveru se v Calgary povedla dokonalá odveta za vyřazení v prvním kole jarního play off. Hlavním strůjcem triumfu Canucks byl Daniel Sedin, který vstřelil jednu branku a na dvě další přihrál. Švédský útočník se díky tomu usadil na čele ligových statistik. Výborně mu sekundovali Brandon Sutter a Alex Burrows, oba si připsali gól a asistenci. Autorem čestného úspěchu Flames byl Jiří Hudler.
Naprosto shodnou bilancí jako Daniel Sedin se včera v Los Angeles prezentoval útočník San Jose Joe Pavelski. Síť za zády Jonathana Quicka rozvlnili také Joe Thornton a Brent Burns (oba 1+1). Výčet hráčů, kteří snažení nového kapitána San Jose střelecky podpořili, uzavírají Tomáš Hertl a Joonas Donskoi. Gólman Martin Jones se o vydařený debut Petera DeBoera na střídačce Žraloků přičinil 19 bezchybnými zákroky. O čisté konto ho připravil Nick Shore.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -