- Reklama -

Bájný Fénix má následníky v New Yorku

- Reklama -

Bez dvou mužů v sestavě, s tříbrankovým mankem. NY Rangers se na začátku posledního dějství utkání s Minnesotou nacházeli v opravdu, ale opravdu nelehké situaci. Způsob, jakým se z ní dostali, se zapíše do klubových kronik. Po vypršení šedesáté minuty svítilo na ukazateli skóre 5:4.
Jen jednou ve své historii dokázali Jezdci stav 0:3 po dvou třetinách překovat ve vítězství, v lednu 1956 proti Detroitu. Obrat z jakéhokoliv třígólového deficitu po 40 minutách předvedli naposledy v prosinci 1992 s Bostonem. Teď povstali jako bájný pták Fénix z popela ohniště, jež založili hráči Wild.
„Byl to fakt bláznivý zápas a vy si na jeho konci přejete stát na správné straně,“ oddechl si kapitán Ryan McDonagh.
První problém se vyskytl těsně před úvodní přestávkou, když Chris Kreider nevybíravým způsobem poslal na mantinel Jonase Brodina a musel předčasně pod sprchy. Ve 28. minutě zasáhl John Moore loktem do hlavy Erika Haulu a následoval kolegu.
Je paradoxní, že přestože Divoši hráli skoro polovinu druhé třetiny v početní výhodě, góly dávali při rovnoměrném počtu mužů na ledě. V čase 25:29 Nate Prosser, za necelou minutu nikým nehlídaný Matt Cooke, ve 36. minutě z vrcholu kruhů Jason Pominville.
„Po dvě třetiny jsme odváděli dobrou práci. Přesilovky se nám sice nedařily, ale dokázali jsme to překonat a dát gól, hned potom další. Připravili jsme si pozici na vítězství a měli ho mít,“ litoval později kouč hostů Mike Yeo. „Už podruhé v sezóně jsme přišli o vedení v poslední třetině, to se nám loni možná nestalo ani dvakrát za celý rok.“
Druhé vyjetí rolby přemalovalo scénu a postavilo kulisy pro herce v modrém. Ve 43. minutě práskl do kotouče na modré čáře Kevin Klein, o necelé dvě minuty později se podeváté v sezóně trefil Rick Nash. Tak jednoduché to však Jezdci mít neměli, v čase 45:35 vrátil hostům dvougólový náskok Jason Zucker tečí Niederreiterovy střely.
„V tu chvíli jsme měli zápas ve svých rukou, ale pořád se ještě učíme,“ pokračuje Yeo. „Existuje způsob, jak hrát, a pokud se ho budeme držet, budeme efektivní. Když ne, dočkáme se výsledku, jaký jste viděli ve třetí třetině.“
Slovo si hned bere protistrana. „Jejich čtvrtý gól nás dostal do složité situace, ale podařilo se nám dvakrát odpovědět a to nám dodalo energii. Měli jsme v tu chvíli diváky na naší straně,“ říká brankář Henrik Lundqvist.
O odpovědi se postarali Derick Brassard a Anthony Duclair, pro mladého útočníka to byla premiérová trefa v NHL. Rangers využili povzbuzující injekce beze zbytku a bez rozmýšlení, 37 sekund po Duclairově gólu je definitivně posadil na koně Mats Zuccarello. Poděkování za přihrávku od zadního mantinelu směřovalo Brassardovi. Oba tak upravili svoji bilanci na 1+2.

Příští zápas v TV: Chicago – Anaheim, út/st 28. října, 1:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -