- Reklama -

Bednar za Roye. Jsem nadšený, těší se na práci u Avs trenér s triumfy v AHL a ECHL

- Reklama -

Colorado má náhradu za odstoupivšího Patricka Roye. Bývalého brankářského bouřliváka, který před několika dny zničehonic ohlásil svůj konec na trenérské lavici Avalanche, nahradí Jared Bednar.
Kouč, který podle příjmení nezapře české předky, trénoval dosud ve farmářské AHL v Clevelandu. Svůj tým dokonce letos dovedl ke Calder Cupu. S Coloradem podepsal tříletou smlouvu.
„Jsem šťastný, že jsem se dostal do okruhu kandidátů a jsem nadšený, že jsem byl vybrán. Na tu práci se moc těším,“ řekl čtyřiačtyřicetiletý Bednar. „Když jsem začal trénovat, mým hlavním cílem určitě bylo dostat se do NHL a trénovat na nejvyšší úrovni. Toužil jsem dostat příležitost bojovat o Stanley Cup. Takový byl můj cíl. Pracoval jsem opravdu tvrdě, abych ho dosáhl. Tohle je další krok tímto směrem.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jako aktivní hokejista hrál devět let jen nižší soutěže, jako trenér už za sebou čtrnáct let práce – osm let v pozici hlavního trenéra, šest let na postu asistenta. Všechno v AHL nebo ECHL. Bilanci má výbornou – 251 výher, 158 porážek a 42 proher v prodloužení. V ECHL dobyl s Jižní Karolinou Kelly Cup, určený šampiónům v roce 2009.
„Jsem na to hrdý, nepřišlo to přes noc,“ dodal ke svému jmenování Bednar. „Všechny zastávky na mé cestě mi v tom pomohly. Beru to velmi vážně. Připravoval jsem se na to celou kariéru. Jsem bojovník, rval jsem se o to každý den. Vím, že náš tým udělá to samé. Je to jedna z těch věcí, kdy se vám příprava a tvrdá práce vrátí.“
Podle listu Denver Post se okruh kandidátů zúžil nakonec na tři lidi – na Bednara, pak asistenta ve Washingtonu Lanea Lamberta a asistenta v Chicagu Kevina Dinnena.
„Díval jsem se po lize, je v ní hodně skvělých koučů z AHL,“ řekl generální manažer Avs Joe Sakic. „Vyhrál jsem dva Stanley Cupu s trenéry, kteří neměli zkušenost z NHL, když k nám přišli (Bob Hartley a Marc Crawford). Zajímaly mě výsledky a úspěchy v šampionátech.“
Avalanche mají co napravovat. Poslední dvě sezóny se neprobojovali do play off. Kanaďan Bednar ze Saskatchewanu bude sedmým koučem v historii klubu.
„Podle rozhovorů s mnoha lidmi můžu říct, že je to velmi náročný, ale k hráčům férový trenér,“ dodal Sakic. „Hokejisté ho respektují. Způsob jeho tréninku by nám měl vyhovovat.“
Bednar se podíval na některé zápasy Avalanche a hráčům prý hodlá ordinovat agresivní tempo styl. Sázet chce hlavně na rychlé útočníky Matta Duchenea a Nathana McKinnona.
„Mám styl, který myslím v dnešní době funguje. Musíme být agresivní tým. Hra je každým dnem rychlejší. Musíte hrát ve vysokém tempu, napadat, a to nejen v útoku, ale i v obraně.“
„Je tu vzrušující parta, s dynamickými útočníky, velmi rychlými. Liga se stává každým dnem rychlejší, musíme si najít svůj tempo styl a podporu po celé ploše kluziště. Jako tým se musíme stmelit a od toho se odrazit,“ věří s úspěch v Coloradu Jared Bednar.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -