- Reklama -

Bělorusko nehodíme přes palubu, vzkazuje IIHF

- Reklama -

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) zatím neuvažuje o přeložení MS v Minsku v roce 2021 do jiné země. Pro portál sport.de to uvedl generální tajemník IIHF Horst Lichtner.

Příští světový šampionát se má kromě Běloruska konat také v Lotyšsku. V běloruské metropoli však po prezidentských volbách a znovuzvolení Alexandra Lukašenka probíhají mohutné protesty, které jsou vládou násilně potlačovány.

„Žádat od nás, abychom nyní z politických důvodů odložili mistrovství světa? Nenecháme se takto vydírat. Nikdo od nás nemůže požadovat ukončení dohody uzavřené mezi námi a Běloruskem. Nemůžeme porušit smlouvu. Není možné teď přijít a jen tak říct promiňte, MS přesuneme na jiné místo,“ řekl Lichtner.

Německý funkcionář věří, že se situace v Bělorusku uklidní: „Samozřejmě nepůjdeme do země, kde vládne chaos a revoluce. Jsem ale přesvědčený, že pokud se Bělorusko vrátí do normálu, bude to fantastický světový šampionát.“

- Reklama -

Čeští reprezentanti se na příštím MS mají představit v minské A-skupině společně se Slovenskem, Ruskem, Švédskem, Švýcarskem a Dánskem.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -