- Reklama -

Benn i Dallas mají zájem o pokračování spolupráce, v nejbližší době se rozběhnou jednání o nové smlouvě

- Reklama -

Kanadský hokejista Jamie Benn je v Dallasu maximálně spokojený a moc rád by v organizaci Stars zůstal i do budoucna. Stávající pětiletý kontrakt mu vyprší na konci příští sezóny.
„Je to klub, v němž chci hrát a místo, kde chci být. Nemyslím si, že by to měl být problém,“ uvedl Benn v rozhovoru pro list Dallas Morning News.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vedení klubu z Centrální divize, jehož dres hájí již sedmou sezónu, s ním dosud o prodloužení spolupráce nejednalo, rodák z Victorie ale žije v naději, že se stihne s klubem domluvit ještě před začátkem nového ročníku.
„Když vstupujete do posledního roku smlouvy, nechcete tím svůj tým rozptylovat,“ říká finalista Hart Trophy a Ted Lindsay Award.
Benn si v příští sezóně vydělá 5,75 miliónu dolarů. Po vypršení smlouvy bude nechráněným volným agentem a v létě by mohl otestovat trh. „Mohl bych sice čekat na nejlepší nabídku, ale já bych rád zůstal v Dallasu,“ zopakoval své přesvědčení.
Šestadvacetiletý centr má za sebou další povedenou sezónu, v níž si vytvořil osobní maxima v počtu gólů (41) i bodů (89) a v tabulce produktivity soutěže obsadil druhé místo za forvardem Chicaga Patrickem Kanem (106 bodů, 46+60).
Generální manažer Hvězd Jim Nill sdělil zámořským novinářům, že nechce jednání o nové smlouvě pro Benna nechávat na poslední chvíli a míní v nejbližší době kontaktovat hráčova zástupce Riche Evanse.
„V průběhu příštího týdne nebo v následujících deseti dnech se musím sejít s Jamiem, promluvíme si o tom a potom se ozvu jeho lidem. Rádi bychom tyhle rozhovory už zahájili, abychom to v červenci nebo v srpnu mohli uzavřít,“ řekl Nill.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -