- Reklama -

Benn se nestihne uzdravit, v sestavě Kanady na SP ho nahradí Couture

- Reklama -

Centr San Jose Logan Couture byl dopsán na soupisku kanadského týmu pro hokejový Světový pohár v Torontu. Sedmadvacetiletý rodák z Guelphu nahradí v sestavě zraněného forvarda Dallasu Stars Jamieho Benna.
Sedmadvacetiletý Benn si během letní přípravy poranil sval, se nimž musel v polovině července na operaci a nestihne se dát do startu turnaje zcela zdravotně do pořádku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Chceme poděkovat Jamiemu za to, s jakým zanícením podstupoval intenzivní rehabilitaci, aby mohl hrát za Kanadu na Světovém poháru. Bohužel ho nebudeme mít k dispozici. Přejeme mu brzké uzdravení,“ sdělil generální manažer Kanady Doug Armstrong.
Couture si v minulé sezóně NHL prošel velmi těžkým obdobím. V polovině října si na tréninku zlomil lýtkovou kost v kotníku. Vrátil se v prosinci, odehrál dva zápasy a následovalo další, mnohem závažnější zranění.
Během letu z Edmontonu do San Jose (9. prosinec) mu praskla céva a vinou vnitřního krvácení mu začala natékat noha. Couture podstoupil operaci a do hry se vrátil 30. prosince v utkání s Philadelphií.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nakonec se vše v dobré obrátilo a on se svými spoluhráči prožil nejúspěšnější play off v historii klubu. K postupu Sharks do finále Stanley Cupu přispěl dominantními výkony a se třiceti body suverénně ovládl produktivitu vyřazovací části.
„Jsme nadšení, že ho můžeme nominovat do kanadského národního výběru. Z Logana vyrostl špičkový hráč NHL a naše ofenziva bude těžit z jeho všestrannosti,“ řekl Armstrong.
„Po konzultacích managementu s trenérským týmem jsme dospěli k rozhodnutí, že Logan Couture je tím hráčem, jenž se bude nejlépe hodit pro roli, kterou měl v našem týmu zastávat Jamie,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -